راهنمای ثبت شرکت فوری
ثبت شرکت (Company Registration) یک قرارداد تجاری بین افراد حقیقی و حقوقی است که بعد از تاسیس شرکتها و برای به رسمیت شناختهشدن فعالیتهای تجاری آنها انجام میشود و طبق قانون الزامی است. بر اساس ماده 195 قانون تجارت، تمام شرکتها باید این کار را انجام دهند؛ درغیر این صورت مراجع ذیصلاح مانع از ادامه فعالیت آنها میشوند. ثبت کردن شرکتها مانند ثبت برند به هزینه زیادی نیاز ندارد. ممکن است برخی از افراد در شرایطی قرار بگیرند که به ثبت شرکت فوری نیاز داشته باشند. در این راهنمای ثبت شرکت راجع به همین موضوع صحبت خواهیم کرد.
منظور از ثبت شرکت فوری چیست؟ این فرآیند چه مزایایی دارد؟
به فرآیند رسمی کردن فعالیتهای یک شرکت در کوتاهترین زمان ممکن توسط شرکتهای حرفهای و قابل اطمینان فعال در این زمینه، ثبت شرکت فوری گفته میشود. درج نام شرکت در سامانههای قانونی کشور از لحاظ مسائل مالی و حقوقی برای شرکتها اهمیت بسیار زیادی دارد؛ زیرا باعث میشود که از امتیازات حقوقی و امکانات ویژهای بهرهمند شوند و بهراحتی بتوانند در حوزههای مختلفی شامل تبلیغات و بازاریابی، تولید محصول و ارائه خدمات گوناگون فعالیتی قانونی داشته باشند. برای انجام این کار به هزینه و وقت زیادی نیاز نیست؛ اما درآمدزایی، اعتبار و ارزش افزوده به میزان زیادی افزایش مییابد. مهمترین مزایای ثبت شرکت در سریعترین زمان ممکن شامل موارد زیر است.
- رسمی و قانونی شدن فعالیتها
با ورود نام شرکت در سامانههای قانونی کشور تمام فعالیتها در حوزه تجارت و کسبوکار بهطور رسمی و قانونی انجام میشود و همین امر موجب بالا رفتن ارزش و اعتبار کسبوکار خواهد شد. در واقع اگر فعالیتها بهصورت قانونی انجام شود، بسیاری از افراد و کسبوکارهای دیگر به همکاری علاقه بیشتری نشان میدهند.
- بالا رفتن مسئولیت مشترک اعضا
یکی دیگر از مزایای ثبت شرکت سریع و فوری است که باعث سهیم شدن تمام اعضا و شرکا در سود و زیان میشود. در واقع مسئولیت سودها و زیانها دیگر بر عهده یک نفر نخواهد بود؛ بلکه تمام شرکا و اعضای هیئت مدیره موظف هستند که مسئولیت کارهای خود را بر عهده بگیرند. این اتفاق هم به سود تمام اعضاست و هم باعث جلب اعتماد افراد یا کسبوکارهایی میشود که قصد دارند با شما تعامل و همکاری داشته باشند.
- اخذ مجوز و امکان استفاده از تسهیلات مالی
با ثبت شرکت میتوان از مزایا و تسهیلات مالی مانند وامهای تجاری، سهامداری، تسهیلات بانکی و … بهرهمند شد. این در حالی است که افراد حقوقی به چنین تسهیلاتی دسترسی ندارند. در واقع بسیاری از اعتبارات دولتی، دریافت مجوز از نهادهای دولتی و وامهای بانکی فقط به شرکتها اختصاص دارند و افراد حقیقی به هیچوجه نمیتوانند از چنین مزایایی برخوردار باشند.
- حمایت قانون از حقوق اعضا، شرکا و طرفین همکاری
حمایت قانون از حقوق اعضا، شرکا و طرفین همکاری با شرکت، یکی دیگر از مزایای ثبت شرکت بهصورت فوری به شمار میرود. شراکت حقوقی همواره به نفع شرکا و اعضاست؛ زیرا تمام جزئیات شامل درصد سهام و حقوق شرکا در اساسنامه و اسناد دیگر بهصورت مکتوب و کاملا قانونی قید میشود و میتوان در مواقع لازم از آنها برای استناد استفاده کرد. اگر اختلافاتی بین شرکا و اعضا یا طرفین همکاری یا اشخاص ثالث پیش بیاید، به راحتی میتوان از طریق مراجع قانونی پیگیریهای لازم را انجام داد.
- امکان مشارکت در مناقضات و مزایدات مهم
هر ساله سازمانهای بزرگ دولتی و خصوصی در مناقضات و مزایدات بزرگی که برگزار میشود، مشارکت میکنند و با ارائه محصولات و خدمات خود با سایر سازمانها و کسبوکارهای تجاری به رقابت میپردازند. مشارکت در مناقضات و مزایدات، سود بسیار خوبی به همراه دارد. تنها با ثبت شرکت میتوان در این نوع مناقضات و مزایدات حضور داشت؛ زیرا اشخاص حقیقی اجازه حضور ندارند و نمیتوانند از مزایای این نوع معاملات بهرهمند شوند.
- دریافت نمایندگی رسمی از برندهای معتبر داخلی و خارجی
یکی دیگر از مزایا این است که میتوان برای اخذ نمایندگی رسمی برندهای معروف و معتبر ایرانی و خارجی اقدام کرد. برندهای معتبر به همکاری با اشخاص حقیقی تمایلی ندارند. آنها نمایندگی خود را فقط به شرکتهای ثبت شده اعطا میکنند تا از مشکلات حقوقی و قانونی احتمالی جلوگیری شود. بهترین راه برای دریافت نمایندگی رسمی برندهای مهم و انجام فعالیتهای تجاری بهعنوان زیر مجموعه آنها همین است.
- جلب اعتماد مشتریان با امکان استعلام شرکت
همه اطلاعات شامل تاریخ ثبت شرکت و ثبت برند، اسامی اعضای هیئت مدیره، آدرس، موضوع فعالیتها، شعبههای احتمالی، سرمایه و ثبت تغییرات در روزنامههای رسمی درج شده است و از مشتریان و اشخاص ثالثی که قصد همکاری با شرکت را دارند، میتوانند از طریق استعلام به اطلاعات و سوابق کاری آن دست پیدا کنند. این نوع شفافیت در سوابق کاری و اطلاعات تاثیر بهسزایی در افزایش اعتبار و جلب اعتماد مشتریان آن دارد.
مدارک مورد نیاز برای ثبت فوری شرکت کداماند؟
باتوجهبه متفاوت بودن نوع شرکتها، برخی از مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکتها ممکن است، متفاوت باشد؛ اما بهطورکلی مدارک عمومی مورد نیاز عبارتاند از:
شناسنامه و کارت ملی تمام شرکا و مدیران
گواهی عدم اعتیاد و سوء پیشینه کیفری برای شرکا و مدیران
گواهی پایان خدمت یا معافیت شرکا و مدیران
اجارهنامه و سند مالکیت محل تاسیس شرکت
آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی کثیرالانتشار
مدارک تعیین نام
مدارک تعیین سرمایه
مدارک تعیین بازرس و هیئت مدیره
دو جلد اساسنامه و دوبرگ اظهارنامه
دو نسخه صورتجلسه هئیت مدیره و تاسیسکنندگان اصلی
گواهی پرداخت حساب تازه افتتاحشده شرکت از بانک
ارائه قیمنامه اعضا
مدارک صلاحیت و احراز هویت اعضای هیئت مدیره و بازرس
نکته: قبل از اینکه برای ثبت فوری شرکت اقدام کنید، توجه داشته باشید که مدارکی که برای انجام این کار ارائه میشود، حتما باید بهصورت کپی و اصل باشد. همچنین مدارک باید مهر و امضای معتبر داشته باشند.
عوامل موثر در انتخاب نوع شرکت قبل از ثبت فوری آن
قبل از اینکه برای قانونی کردن فعالیتهای کمپانی خود اقدام کنید، باید نوع کمپانی را از بین انواع مختلف که طبق قانون تجارت به هفت گروه شامل شرکتهای سهامی، مسئول محدود، تضامنی، سهامی خاص، سهامی عام، نسبی و تعاونی تولید و مصرف تقسیم شدهاند، انتخاب کنید. در زمان انتخاب مناسبترین نوع شرکت باید عواملی مانند میزان، تعداد شرکا و نوع فعالیت را در نظر داشته باشید. برای جذب کردن سرمایههای کلان، تاسیس انواع سهامی عام و سهامی خاص گزینههای مناسبتری هستند.
درصورتیکه سرمایه محدودی دارید، به راهاندازی انواع مسئولیت محدود و تضامنی فکر کنید. شرکتهای سهامی عام و سهامی خاص از لحاظ تعداد شرکا هیچگونه محدودیتی ندارند؛ اما برای راهاندازی و ثبت انواع مسئولیت محدود و تضامنی حداقل باید با دو نفر بهعنوان شریک، کار خود را شروع کنند. نوع فعالیت نیز یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عوامل در انتخاب نوع شرکت است. بهعنوانمثال فعالیتهای بیمهای و فعالیتهای بانکی فقط توسط شرکتهای سهامی عام یا سهامی خاص انجام میشوند.
انواع ثبت شرکت بهصورت فوری شامل چه مواردی است؟
شرکتهای زیادی در زمینه ارائه خدمات ثبت برند و ثبت شرکت در سریعترین زمان ممکن با مناسبترین قیمت فعالیت میکنند. انواع ثبت شرکت فوری که توسط آنها انجام میشود، شامل موارد زیر است:
سهامی خاص: برای ثبت شرکت سهامی خاص، حداقل باید سه نفر بهعنوان اعضای هیئت مدیره انتخاب شده باشند؛ علاوهبراین اعلام دو نفر بهعنوان بازرسهای اصلی و علیالبدل نیز الزامی است. سرمایه لازم برای قانونی کردن فعالیتهای شرکت سهامی خاص یک میلیون ریال است. 35 درصد از سرمایه در حساب بانکی شرکت بلاک خواهد شد.
سهامی عام: اعضای اصلی مورد نیاز برای ثبت فوری شرکتهای سهامی عام حداقل پنج نفر و مقدار سرمایه مورد نیاز حداقل 5 میلیون ریال است. بخشی از سرمایه اولیه را موسسان تامین میکنند و مابقی توسط مردم تامین میشود.
تعاونی: در شرکتهای تعاونی اعضای مجمع عمومی باید حداقل هفت نفر باشند که سه نفرشان هیئت تاسیسکننده و یک نفرشان نماینده شرکت در اداره کل تعاون است. موافقت دوسوم از اعضای مجمع با اساسنامه شرط تایید آن است. اوراق ثبتی این نوع شرکت در چهار نسخه تنظیم میشود.
دانش بنیان: تقاضا برای قانونی کردن شرکتهای دانش بنیان زیاد است. برای ثبت شرکت دانش بنیان باید دارای یک شرکت ثبت شده باشید که یک سال از تاسیس آن گذشته است و سپس مجوز دانش بنیان را دریافت کنید.
تضامنی: معرفی دو نفر بهعنوان اعضای هئیت مدیره در شرکتهای تضامنی الزامی است. این نوع شرکت برای تعیین نام، قوانین خاصی دارد و صدور دو نسخه برای اوراق ثبتی آن لازم است.
مسئولیت محدود: برای قانونی کردن شرکتهای مسئولیت محدود دو نفر بهعنوان هیئت مدیره معرفی میشوند. یک میلیون ریال هم حداقل سرمایه مورد نیاز است. کسبوکارهای کوچک معمولا این نوع شرکت را برای شروع کار خود انتخاب میکنند.
برونسپاری ثبت برند و ثبت شرکت فوری به موسسات حرفهای
در این مطلب بهعنوان راهنمای ثبت شرکت، ابتدا راجعبه ثبت شرکت بهصورت فوری در کوتاهترین زمان ممکن و مزایای آن صحبت کردیم. سپس درباره مدارک مورد نیاز برای انجام این کار و عوامل موثر در انتخاب نوع شرکت قبل از انجام مراحل قانونی آن توضیح دادیم و در پایان نیز انواع آن را معرفی کردیم. با برونسپاری ثبت برند و کسبوکارخود به موسسات و مراکز حرفهای و معتبر، مراحل ثبت شدن برند و شرکت خود را در بازه زمانی کوتاهی به اتمام برسانید. موسسات معتبر فعال در حوزه ارائه خدمات ثبت شرکتها در کوتاهترین زمان، تمام تلاش خود را میکنند تا مراحل ثبت را با مقرونبهصرفهترین هزینه انجام دهند.
منبع : elisabt.ir