دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

سلامت

قارچ گانودرما چیست و چه خصوصیاتی دارد؟

قارچ گانودرما چیست ؟

قارچ گانودرما یا قارچ ری شی یک نوع قارچ از خانواده قارچ های تاقچه ای ست که برخی افراد آن را “سخت” و “چوبی” با طعم تلخ توصیف می کنند. این قارچ تاکنون در 80 گونه متفاوت شناسائی شده است. زیستگاه اصلی آن بسیاری از مناطق گرمسیری ست. قسمت هاگدان و میسلیوم (تارهایی که گروهی از قارچ ها را تشکیل می دهند) گونه لوسیدوم قارچ گانودرما به عنوان دارو استفاده می شود. قارچ گانودرما برای تقویت سیستم ایمنی بدن؛ عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی (آنفلوآنزا)، آنفولانزای خوکی و آنفولانزای مرغی؛ بیماری ریوی از جمله آسم و برونشیت؛ بیماری قلبی و شرایطی مانند فشار خون بالا و کلسترول بالا؛ بیماری کلیوی؛ سرطان؛ و بیماری کبد استفاده می شود. 

همچنین از قارچ گانودرما برای HIV / AIDS، بیماری های ارتفاع (کسالت در اثر ارتفاع زیاد)، سندرم خستگی مزمن (CFS)، خواب کم (بی خوابی)، زخم معده، مسمومیت و تبخال استفاده می شود. استفاده های دیگر شامل کاهش استرس و جلوگیری از خستگی می شود. در ترکیب با سایر گیاهان، قارچ ری شی برای درمان سرطان پروستات استفاده می شود.

قارچ گانودرما لوسیدوم
عکس کامل گونه گانودرما لوسیدوم که در طبیعت روی تنه درختان می روید.

در حال حاضر تنها گونه Ganoderma lucidum از 80 گونه قارچ گانودرما به طور گسترده در طب گیاهی استفاده می گردد. این قارچ به توصیه پزشکان آسیایی برای افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن مصرف می شود. تحقیقات آزمایشگاهی و برخی از مطالعات پیشین نشان می دهند که این گونه از قارچ گانودرما می تواند بعنوان یک داروی جایگزین برای درمان سرطان مورد استفاده قرار گیرد. اما اگرچه سالها از این قارچ در درمان بیماری های متفاوت استفاده می شود. ولی هیچگونه آزمایش بالینی مورد تایید برای خواص درمانی و فیتوکمیکال این قارچ بر روی انسان وجود ندارد. علی الخصوص درمان سرطان.

نوشته های مشابه

(منبع این بخش از مقاله)

قارچ گانودرما چطور بر روی بدن اثر می گذارد؟

قارچ ری شی شامل مواد شیمیایی بوده که به نظر می رسد دارای اثرات بالقوه سودمند، از جمله فعالیت در برابر تومور (سرطان) و اثرات مفید بر روی سیستم ایمنی بدن است.

موارد استفاده و اثربخشی قارچ گانودرما چیست؟

1- تومورهای غیر سرطانی در روده بزرگ و راست روده (آدنوم های کولورکتال). تحقیقات اولیه نشان می دهند که مصرف عصاره قارچ گانودرما به صورت روزانه به مدت 12 ماه باعث کاهش تعداد تومور در افراد مبتلا به آدنوم های کولورکتال می شود.

2- شریان های مسدود شده. تحقیقات اولیه نشان می دهند که مصرف قارچ گانودرما خاص (Ganopoly) باعث کاهش علائم شریان های مسدود شده، از جمله درد قفسه سینه و تنگی نفس می شود.

3- دیابت. تحقیقات اولیه نشان می دهند که مصرف یک نوع قارچ گانودرما خاص (Ganopoly) به صورت روزانه به مدت 12 هفته باعث کاهش میزان هموگلوبین می شود، اما میزان قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را کاهش نمی دهد.

4- هپاتیت B. تحقیقات اولیه نشان می دهند که استفاده از یک نوع قارچ گانودرما خاص (Ganopoly) به صورت روزانه برای 12 هفته میزان ویروس هپاتیت B در بدن را کاهش می دهد. همچنین به نظر می رسد این قارچ عملکرد کبدی را در افراد مبتلا به این بیماری بهبود می بخشد.

5- کلسترول بالا. تحقیقات اولیه نشان می دهند که مصرف قارچ ری شی به صورت روزانه به مدت 12 هفته سطح کلسترول را در افرادی که فشار خون بالا و یا کلسترول بالا دارند، تحت تاثیر قرار نمی دهد.

6- فشار خون بالا. شواهدی در مورد اثرات قارچ ری شی بر روی فشار خون بالا وجود دارد. تحقیقات اولیه نشان می دهند که استفاده از عصاره قارچ گانودرما به صورت روزانه به مدت 12 هفته فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون بالای خفیف کاهش نمی دهد. با این حال، تحقیقات دیگر نشان می دهند که مصرف قارچ ری شی باعث کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون شدیدتر می شود.

7- سرطان ریه. تحقیقات اولیه نشان می دهند که مصرف قارچ گانودرما تومورهای ریه را کاهش نمی دهد. با این حال، به نظر می رسد که بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کیفیت زندگی افراد مبتلا به سرطان ریه افزایش می یابد.

8- درد سینه. بعضی از افراد عنوان کرده اند زمانی که درمان های دیگر جواب نمی دهند، عصاره آب گرم قارچ ری شی باعث کاهش درد می شود.

9- تقویت سیستم ایمنی بدن.

10- عفونت های ویروسی.

11- سرطان پروستات.

12- آسم و برونشیت.

13- استرس.

14- اختلالات کلیوی.

15- بیماری کبد.

16- بیماری اچ آی وی.

17- بیماری ارتفاع.

18- رفع خستگی.

19- سندرم خستگی مزمن (CFS).

20- مشکل خواب (بی خوابی).

21- زخم معده.

22- مسمومیت.

23- شرایط دیگر.

با این وجود، برای بیان دقیق تر میزان اثربخشی قارچ گانودرما بر روی این بیماری ها تحقیقات بیشتری باید انجام شود.

اثرات جانبی مصرف قارچ گانودرما

مصرف عصاره قارچ ری شی احتمالا تا مدت زمان یک سال امن است و هیچ ضرری ندارد. مصرف قارچ گانودرما به صورت پودر به مدت بیش از یک ماه می تواند مضر باشد. استفاده از پودر این قارچ با اثرات سمی در کبد همراه خواهد بود. قارچ گانودرما همچنین می تواند عوارض جانبی از جمله خشکی دهان، گلو و ناحیه بینی را همراه با خارش، ناراحتی معده، خونریزی بینی و مدفوع خونی ایجاد کند. نوشیدن شراب این قارچ می تواند باعث بثورات شود. تنفس هاگ های ری شی می تواند آلرژی ایجاد کند.

هشدارهای مصرف قارچ ری شی

1- بارداری و شیردهی: اطلاعات مورد اطمینانی وجود ندارند که نشان دهند مصرف قارچ گانودرما در دوران بارداری یا در دوران شیردهی ضرری دارد یا خیر. بدین ترتیب جانب احتیاط را رعایت کرده و از مصرف این قارچ در دوران بارداری یا شیردهی خودداری کنید.

2- اختلال خونریزی: دوزهای بالای قارچ ری شی ممکن است خطر خونریزی در برخی از افراد مبتلا به اختلالات خونریزی خاص را افزایش دهد.

3- فشار خون پایین: به نظر می رسد قارچ گانودرما قادر به کاهش فشار خون است. همچنین محققان در مورد این مسئله نگران هستند که این قارچ ممکن است فشار خون پایین را بدتر کند و می تواند با درمان آن مداخله داشته باشد. اگر فشار خون شما بسیار پایین است، بهتر است از مصرف قارچ ری شی دوری کنید.

4- اختلال لخته شدن خون به نام ترومبوسیتوپنی: دوزهای بالای قارچ گانودرما ممکن است خطر خونریزی در افراد مبتلا به ترومبوسیتوپنی را افزایش دهد. اگر این شرایط را دارید، از قارچ ری شی استفاده نکنید.

5- جراحی: در صورتی که قبل یا بعد از جراحی از دوزهای بالای قارچ گانودرما استفاده شود، ممکن است در بعضی افراد خطر خونریزی را افزایش دهد. استفاده از قارچ ری شی حداقل 2 هفته قبل از عمل جراحی برنامه ریزی شده را متوقف کنید.

دوز مصرف مجاز این قارچ

دوز مناسب قارچ گانودرما بستگی به عوامل متعددی نظیر سن، سلامتی و چندین شرایط دیگر دارد. بدین ترتیب، اطلاعات علمی کافی برای تعیین دوز مناسب مصرف آن وجود ندارد. به یاد داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزومأ ایمن نیستند و دوز آنها می تواند مهم باشد.

موارد احتیاط را در رابطه با مصرف انواع قارچ گانودرما رعایت کرده و قبل از استفاده آن با متخصص یا پزشک خود یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.

قارچ گانودرما یا قارچ ریشی

سخن پایانی

قارچ گانودرما یا قارچ ری شی برای برخی از بیماری ها مفید است و می تواند به بهبود آنها کمک کند. اما در برخی شرایط نیز این قارچ می تواند مضر باشد. به همین جهت ما در این مطلب در مورد خواص و عوراض احتمالی و موارد منع مصرف این قارچ صحبت کردیم. اگر می خواهید از گانودرما استفاده کنید و دوز مجاز آن را بدانید، حتمأ با پزشک خود مشورت کنید. از اینکه بار دیگر با مطلبی از مجله آنلاین پروماگ همراه بودید متشکریم. امیدواریم مطلب ما برایتان مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا