دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

پزشکیسلامت

زنانی که از حمایت اجتماعی بیشتری برخوردارند به مرگ زودرس دچار نخواهند شد!

طبق تحقیقی که اخیرأ توسط دکتر نانسی فریبورن، استاد راهنما در دانشکده بهداشت و خدمات انسانی دانشگاه جورج میسون انجام شد، زنانی در سن 50 تا 79 سالگی که معتقد هستند از حمایت اجتماعی بالایی برخوردارند، کمتر با احتمال مرگ در طی دوره مطالعه رو به رو بودند. دکتر نانسی فریبورن معتقد است که زنانی که از حمایت اجتماعی بالایی برخوردار باشند، دچار مرگ زودرس نخواهند شد! وی و همکارانش تلاش خود را کردند تا با انجام تحقیقاتی این ادعای خود را اثبات کنند. ما در این مقاله می خواهیم به بررسی ادعای آنها بپردازیم و دریابیم که آیا واقعأ حمایت اجتماعی بالا با عدم بروز مرگ زودرس ارتباطی دارد یا خیر. با ما در مطلبی دیگر از مجله اینترنتی پروماگ همراه باشید.

مرگ زودرس و ارتباط آن با حمایت اجتماعی

تحقیقات دکتر نانسی فریبورن و همکارانش در منوپوز منتشر شده است. آنها این تحقیقات را در موسسات مختلف و با موضوع حمایت اجتماعی بیشتر و تأثیر آن بر روی بیماری های قلبی عروقی (CVD) و مرگ زودرس انجام دادند. حتی پس از بررسی عواملی نظیر درآمد، نژاد و آموزش که می توانند نتایج را تحت تأثیر قرار دهند، محققان همچنان بر این باور بودند که زنانی در این رده سنی که از سطوح بسیار پائین حمایت اجتماعی برخوردار بودند در طی 10 سال مطالعه و تحقیق میزان مرگ و میر بیشتری را گزارش کردند. در حقیقت، آنها دریافتند زنانی که از حمایت اجتماعی بسیار کمی برخوردار بودند، در مقایسه با خانم هایی که حمایت اجتماعی بسیار بالایی به خود اختصاص داده بودند، در طی این مطالعه 10 ساله تقریبأ 20 درصد بیشتر دچار مرگ زودرس می شدند.

“حمایت اجتماعی عملکردی درک شده که در این مطالعه توسط دکتر نانسی فریبورن و همکارانش مورد بررسی قرار گرفت، می تواند شامل این مسئله باشد که آیا فرد معتقد است که می تواند حمایت، مشاوره یا تنها همراهی دیگران را برای انجام کارهای سرگرم کننده داشته باشد یا خیر، که این اعتقاد خود می تواند به کاهش استرس کمک کند. دکتر نانسی فریبورن می گوید:

نوشته های مشابه

“این یک یادآوری است که گاهی اوقات ساده ترین مسلئه ها، مانند ملاقات یک دوست صمیمی و خوش گذراندن با او، می توانند تاثیر عمیقی بر روی افکار و احساسات افراد داشته باشند.”

در حالی که دکتر فریبورن و همکارانش با توجه به مطالعات قبلی بر روی مردان انتظار داشتند که زنان با حمایت اجتماعی بالا کاهش مرگ زودرس و بیماری های قلبی عروقی را گزارش دهند، ولی آنها با نتایج شگفت آوری رو به رو شدند که کاملأ بر عکس آن چیزی بود که انتظارش را داشتند. در طی این مطالعات دکتر قریبورن و همکارانش شاهد کاهش مرگ زودرس همراه با افزایش حمایت اجتماعی بودند، در حالی که حمایت اجتماعی بالا هیچ تأثیری بر روی بیماری های قلبی عروقی نداشت!

مرگ زودرس

دکتر نانسی فریبورن عنوان کرد که:

“این نکته جالب توجه است که مطالعات قبلی که ارتباط بین حمایت اجتماعی و مرگ زودرس را یافتند، تأثیر درآمد بر مرگ زودرس را در نظر نگرفته بودند، ولی در این مطالعه، درآمد عاملی بود که بیشترین تاثیر را بر این ارتباط داشت.”

تا به امروز، این بزرگترین مطالعه برای بررسی تأثیر حمایت اجتماعی درک شده بر روی بیماری های قلبی عروقی و مرگ زودرس است. دکتر نانسی فریبورن و همکارانش اطلاعات مربوط به بیش از 90،000 خانم یائسه در سنین 50 تا 79 ساله را از مطالعه مشاهده ای ابتکار سلامت و بهداشت زنان ارزیابی کردند. این داده ها شامل اطلاعاتی بودند که طی یک دوره 10 ساله جمع آوری شده بود، که از جمله آنها می توان به جمعیت شناسی، اقدامات روانی و اجتماعی (حمایت اجتماعی درک شده)، رفتارهای بهداشتی، رژیم غذایی و شاخص توده بدن اشاره کرد.

محققان می گویند که برای تأیید ارتباط بین حمایت اجتماعی ارائه شده از طریق رسانه های اجتماعی و مرگ زودرس، افزایش بیماری های قلبی عروقی در میان زنان از زمان جمع آوری داده ها و نیز بررسی تفاوت سن و جنسیت برای تعیین این مسئله که آیا حمایت اجتماعی بر اساس جنسیت یا دوره های مختلف زندگی تأثیرات متفاوتی دارد یا خیر باید مطالعات بیشتری انجام دهند. با این وجود، دکتر نانسی فریبورن بیان می کند که: “نتایج به دست آمده در طی مطالعه بر روی زنان یائسه نشان می دهند که داشتن حمایت اجتماعی پایین تر با ریسک بالاتری در رابطه با مرگ زودرس همراه است”. این امر نشان می دهد که حمایت اجتماعی می تواند به عنوان یک مداخله سلامتی برای برخی افراد عمل کند. فراهم کردن حمایت اجتماعی برای افراد بسیار راحت و کم هزینه است، در حالی که نتایج سلامتی بسیار حائز اهمیتی دارد! نتیجه حمایت اجتماعی بالا را می توان در کاهش مرگ زودرس میان زنان مشاهده کرد…

مرگ زودرس

سخن پایانی

در بزرگترین مطالعه ای که تأثیر حمایت اجتماعی درک شده بر بیماری های قلبی عروقی و مرگ زودرس را بررسی می کند، محققان دریافتند که زنان یائسه در سنین بالای 50 تا 79 که از حمایت اجتماعی بالایی برخوردار بودند، در طی این مطالعه 10 ساله خیلی کمتر دچار مرگ زودرس شدند: ولی با این وجود نتوانستند ارتباط قابل توجهی بین افزایش حمایت اجتماعی و کاهش بیماری های قلبی عروقی پیدا کنند.

از اینکه بار دیگر با مجله آنلاین پروماگ همراه بودید از شما متشکریم. اگر شما نیز به حوزه پزشکی علاقه دارید، می توانید با ورود به بخش پزشکی مجله پروماگ اطلاعات مفیدی در هر زمینه ای که نیاز دارید به دست آورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا