دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

پزشکی

برای چه بیماری‌هایی به متخصص داخلی مراجعه کنیم؟

رشتهٔ پزشکی شاخه‌ها و زیرشاخه‌های بسیار زیادی دارد. از جامع‌ترین رشته‌های تخصصی بالینی پزشکی، می‌توان به رشتهٔ داخلی اشاره کرد. افرادی که در این رشته تحصیل‌کرده‌اند، با عنوان پزشک متخصص داخلی شناخته می‌شوند، اما سوال اصلی اینجاست که برای چه بیماری‌هایی باید به متخصصان داخلی مراجعه کنیم؟ در این مقاله پاسخ این سؤال را بررسی می‌کنیم.

رشتهٔ داخلی چیست؟

رشتهٔ تخصصی داخلی به‌عنوان رشتهٔ مادر در پزشکی شناخته می‌شود، زیرا طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها را که بر اندام‌های داخلی بدن تأثیر می‌گذارند درمان می‌کند. این موضوع موجب شده‌است بین انواع تخصص‌های پزشکی، اولین نقطهٔ اطمینان تشخیص بیماری و درمان بیماری در جامعهٔ پزشکی محسوب شود. توجه داشته باشید که کار یک متخصص داخلی دشوار و چالش‌برانگیز است، چراکه با بیماری‌های مختلفی روبه‌رو است. مثلاً یک بیمار چندین بیماری دارد و همزمان باید توسط متخصص داخلی درمان شود. ازآنجایی‌که بیماری‌های داخلی دشوارتر از بیماری‌های خارجی هستند، علائم چندانی ندارند و تشخیص آن‌ها کمی‌ دشوار است، باید درمورد آن اطلاعات کامل داشته باشید.

متخصص داخلی کیست؟

بزرگسالان در هر سنی برای معالجه، به متخصصان داخلی مراجعه می‌کنند. درواقع پزشک متخصص داخلی جزو اولین پزشکانی است که اکثر بیماران برای ویزیت نزدشان می‌روند، چراکه آن‌ها در بیماری‌های مرتبط با‌اندام‌های داخلی مثل کلیه، قلب، ریه، کبد و غیره تخصص دارند. متخصصان داخلی در مطب و یا کلینیک کار می‌کنند، اما شاید در بیمارستان و در بخش‌هایی مانند بخش مراقبت‌های ویژه، متخصصان را مشغول به‌کار ببینید. اگر این متخصصان دورهٔ آموزشی فوق‌تخصص را بگذرانند، مهارت بیشتری کسب کرده و در بیمارستان به‌صورت مستقل نیز می‌توانند فعالیت داشته باشند.

چون رشتهٔ داخلی یک رشتهٔ بسیار گسترده است، کار یک دکتر متخصص داخلی نیز پیچیده‌تر از سایر متخصصان است. برای مثال، این متخصص می‌تواند یک فرد با بیماری دیابت و فرد دیگر با بیماری عفونت گوش را همزمان درمان کند‌.

شایع‌ترین بیماری‌هایی که متخصصان داخلی ویزیت می‌کنند

پس از همهٔ این صحبت‌ها، حتماً برایتان سؤال شده‌است که برای چه بیماری‌هایی قطعاً باید به پزشک داخلی مراجعه کنیم؟ در ادامه به پاسخ این سؤال می‌پردازیم (بیماری‌های مرتبط با متخصص داخلی):

  • فشارخون بالا

فشار خون بالا، که عموما علائم مشخص ندارد، با نام بیماری خاموش نیز شناخته می شود. آسیب قلب و عروق یکی از شایع‌ترین عوارض ابتلا به این بیماری می‌باشد؛ بنابراین بهتر است که بزرگسالان به‌طور منظم مورد چگاپ قرار گیرند.

ویزیت توسط پزشک، تنها راه تشخیص فشار خون بالا است و در صورت تشخیص این بیماری، متخصص داخلی داروهای فشارخون را برای بیمار تجویز می‌کند.

  • کلسترول بالا

کلسترول بالا به دلیل افزایش بیش از حد چربی‌ها در خون به‌وجود می‌آید. این بیماری نیز مانند فشارخون، علائم مشخصی ندارد و تنها با آزمایش خون قابل تشخیص می‌باشد.در صورتی درمان نشدن کلسترول بالا، احتمال حمله قلبی و سکته افزایش پیدا می کند؛ بنابراین لازم است که با توصیه‌های پزشک داخلی، درمان این بیماری صورت پذیرد.

  • آلرژی

در صورت واکنش‌های غیرعادی بدن خود در مقابل غذاها و داروهای مصرفی، حتما به یک متخصصی داخلی مراجعه کنید. حدود 25 درصد از مردم جهان دچار آلرژی هستند، که با علائمی مانند آبریزش بینی، سرفه، خارش، عطسه و… بروز می‌کند؛ توجه داشته‌باشید که بی‌توجهی به آلرژی ممکن است خطرات متعددی را در پی داشته باشد.

  • دیابت

امروزه دیابت از شایع‌ترین بیماری‌ها بین کودکان، جوانان و بزرگسالان محسوب می‌شود. با این‌که درمان قطعی ندارد، اما با کمک داروها و تغییر سبک زندگی می‌توان آن را مدیریت کرد. در افراد دیابتی، سطح گلوکز خون یا قند خون بالاست. افراد دیابتی به‌خوبی با انسولین آشنا هستند، اما آیا می‌دانید که انسولین چیست و چه‌کاری در بدن انجام می‌دهد؟ انسولین مسئول پردازش گلوکز برای تأمین انرژی سلول‌هاست. در این افراد، انسولین به‌اندازهٔ کافی ترشح نمی‌شود، ازاین‌رو بدن نمی‌تواند از آن استفاده کند و درنتیجه قند در خون باقی می‌ماند. درصورتی‌که درمان نشود، باعث نابینایی، آسیب به کلیه، سکته مغزی یا بیماری‌های قلبی می‌شود.

اگر با علائم زیر به‌طور مداوم روبه‌رو شدید، حتماً به دکتر داخلی برای درمان مراجعه کنید:

  1. تکرر ادرار؛

  2. کاهش وزن غیرمعمول؛

  3. تشنگی و گرسنگی شدید؛

  4. تاری دید؛

  5. بی‌حسی دست‌وپاها؛

  6. عفونت‌های مکرر.

  • اختلالات تیروئید

غدهٔ تیروئید اندام کوچکی شبیه به پروانه در جلوی گردن است. هورمون‌هایی که تیروئید می‌سازد، عملکرد حیاتی بدن را کنترل می‌کنند. بیماری‌های تیروئیدی انواع مختلفی دارند و در هرکدام از این بیماری‌ها، عملکرد و ساختار تیروئید به‌گونه‌ای دچار اختلال شده ‌است. زمانی که تیروئید به‌اندازه‌ای که باید فعالیت نمی‌کند، دچار کم‌کاری تیروئید و زمانی که بیش‌از‌اندازه فعالیت می‌کند، دچار پرکاری تیروئید می‌شوید.

کم‌کاری تیروئید با ایجاد حس خستگی، عدم تحمل سرما و اضافه‌وزن همراه است. پرکاری تیروئید نیز با مصرف انرژی زیاد، بالا رفتن ضربان قلب، احساس خستگی، کاهش وزن و ایجاد مشکلات عصبی همراه است. شرایط مختلفی هم باعث پرکاری یا کم‌‌کاری تیروئید می‌شوند. درهرصورت با مشاهدهٔ این علائم، باید نزد دکتر داخلی بروید.

اختلالات تیروئید

  • مشکلات گوارشی

مشکلات گوارشی در انواع مختلفی وجود دارند، اما علائمی ‌شبیه به هم دارند. برای تشخیص دقیق بیماری، باید به پزشک مراجعه کنید. از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. رفلاکس معده؛

  2. سلیاک؛

  3. سنگ کیسه صفرا؛

  4. کرون؛

  5. هموروئید؛

  6. سندرم رودهٔ تحریک‌پذیر.

اگر مشکوک به این بیماری‌ها هستید، حتماً به پزشک داخلی مراجعه کنید.

  • رفلاکس معده

زمانی که اسید معده وارد مری شود، فرد دچار رفلاکس معده می‌شود. رفلاکس معمولاً بعد از غذا یا شب رخ می‌دهد و باعث ایجاد حس سوزش در قفسه می‌شود. درصورتی‌که دو بار در هفته رفلاکس معده همراه با شرایط زیر را داشتید، حتماً به پزشک مراجعه کنید:

  1. سوزش معده؛

  2. فرسایش دندان؛

  3. بوی بد دهان؛

  4. درد قفسه سینه یا بالای شکم؛

  5. حالت تهوع.

  • سنگ کیسه صفرا

وقتی رسوبات سختی در کیسه صفرا ایجاد شود، دچار بیماری سنگ کیسه صفرا می‌شوید. علت بروز این مشکل می‌تواند تجمع کلسترول یا ضایعات دیگر در کیسه صفرا باشد. زمانی که کیسه صفرا تخلیه نشود، این ضایعات به سنگ صفرا تبدیل می‌شوند. این سنگ‌ها مسیر کیسه صفرا به روده را مسدود می‌کنند و باعث درد شدید در سمت راست بالای شکم می‌شوند. درصورتی‌که این درد را حس کردید، حتماً به دکتر داخلی خوب مراجعه کنید. پزشک یا به شما دارو می‌دهد یا جراحی می‌کند.

  • سندروم رودهٔ تحریک‌پذیر

درصورتی‌که دستگاه گوارش تحریک‌پذیر شده باشد، به‌گونه‌ای که در ماه حداقل سه بار دچار درد معده و روده شوید، احتمالاً دچار سندروم روده تحریک‌پذیر شده‌اید. این بیماری با علائمی ‌مثل یبوست و اسهال در روزهای متوالی و نفخ همراه است. اگر در سیستم گوارش خود (یعنی از دهان تا مقعد) مشکلی احساس می‌کنید، باید برای تشخیص و درمان به متخصص داخلی مراجعه کنید.

  • هموروئید

هموروئید حالتی است که در هنگام اجابت مزاج، خون مشاهده می‌کنید. نام دیگر این بیماری رایج، بواسیر است. درصورتی‌که رگ‌های خونی انتهای دستگاه گوارش دچار التهاب شوند، هموروئید ایجاد می‌شود. این بیماری بسیار دردناک و خارش‌دار است. عواملی چون اسهال، یبوست مزمن، کمبود فیبر در رژیم غذایی و زور زدن هنگام اجابت مزاج باعث ایجاد بواسیر می‌شوند.

  • مشکلات کبد

بزرگ‌ترین اندام بدن کبد است. کبد هضم غذا، ذخیرهٔ انرژی و حذف سموم را در بدن انجام می‌دهد. بیماری‌های کبدی، انواع مختلفی دارند و البته هرکدام از آن‌ها علائم خاص خود را هم دارند‌. اغلب بیماری‌های کبدی با تغییر رنگ مدفوع و ادرار، تورم شکم و پاها، زرد شدن پوست، کبودی و سفیدی چشم همراه هستند. با مراجعه به متخصص داخلی، دکتر با آزمایش‌های مختلفی مانند آزمایش تصویربرداری و آزمایش عملکرد کبد (آزمایش خون)، تشخیص می‌دهد که بیماری شما چیست و آن را درمان می‌کند.

  • هپاتیت

یکی از مشکلات کبدی، هپاتیت است. در اثر زخم یا عفونت بافت، کبد ملتهب شده و هپاتیت ایجاد می‌شود. هپاتیت آسیب جدی به کبد وارد می‌کند و انواع مختلف A, B و C دارد. هر یک از انواع هپاتیت، عوارض مختلفی دارند. معمولاً افرادی که تحت دیالیز قرار می‌گیرند، افراد معتاد، افرادی که شریک جنسی متعدد دارند و افرادی که در محل کار با خون یا سوزن عفونی در ارتباط هستند، بیشتر مستعد این بیماری می‌شوند. متخصص داخلی هپاتیت را نیز درمان می‌کند.

کبد چرب

  • کبد چرب

زمانی که چربی در کبد تجمع کند، کبد چرب ایجاد می‌شود. دو نوع بیماری کبد چرب وجود دارد که عبارت‌اند از:

  1. الکلی

  2. غیرالکلی

کبد چرب الکلی همان‌طور که از نامش پیداست، به‌دلیل مصرف زیاد الکل ایجاد می‌شود. در این حالت، کبد بیشتر الکل مصرفی را تجزیه و از بدن خارج می‌کند. در فرایند تجزیه، مواد سمی ‌زیادی ایجاد می‌شود. این مواد به کبد آسیب می‌زنند، یعنی التهاب را افزایش داده و سیستم دفاعی بدن را ضعیف می‌کنند.

کبد چرب غیرالکلی به‌علت رژیم غذایی ناسالم و عدم تحرک ایجاد می‌شود. کبد چرب غیرالکلی خود به دو نوع تقسیم می‌شود:

  1. کبد چرب ساده: در این حالت التهاب و آسیب به کبد کم است و معمولاً باعث آسیب کبدی نمی‌شود.

  2. کبد چرب درگیر: این حالت باعث التهاب و آسیب سلول‌های کبدی می‌شود.

با مراجعه به بهترین متخصص داخلی، سریعاً بیماری شما مشخص‌شده و درمان می‌شوید.

سخن پایانی

اطلاع از سلامت بدنی برای همهٔ افراد ضروری است، چراکه بیماری‌های مختلفی وجود دارند که بدون علائم و درمان هستند و حیات ما را تهدید می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که باید مرتب برای چکاپ، نزد متخصص داخلی بروید. بهترین متخصص داخلی متخصصی است که با توجه به شرایط و چکاپ دقیق شنا، بهترین دارو را تجویز کند و بهترین روش درمان را پیاده‌سازی کند، ازاین‌رو نمی‌توان به هر متخصصی مراجعه کرد. باید با تحقیق و پرس‌وجو، نزد بهترین متخصص نوبت گرفته و سریعاً درمان شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا