دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

گردشگری

جاذبه های گردشی هندوستان معبد ویروپاکشا در هند

کشور هندوستان و جاذبه هایش را بیشتر بشناسید

کشور هند که بعد از چین جزو پرجمعیت ‌ترین کشورهای جهان محسوب می شود که مملو از تنوع و گوناگونی است. به هر نقطه از این سرزمین وسیع که نظر کنید زبان و لهجه، آیین و مذهب، سنت‌ها و آداب و رسوم گوناگونی را خواهید دید و به طور قطع این میزان از تنوع را در هیچ کشور دیگری پیدا نخواهید کرد. هندوستان که به کشور ادیان معروف است، خاستگاه تعدادی از مشهور ترین مذاهب دنیا مانند بودا، هندو، سیک و جین است.

تعداد بسیار زیاد مذاهب و پایبندی شدید مردم به عقاید مذهبی، سبب شده که جای به جای این کشور، مملو از معابد بزرگ و کوچکِ قدیمی و جدید باشد. معابدی که قرن‌هاست با روح جامعه‌ هند پیوندی ناگسستنی خورده است. پرستشگاه هایی بسیار زیبا، که به غیر از اهمیتشان به عنوان مکانی برای دعا و نیایش، معماری‌های چشم نوازو مجسمه‌ های خارق العاده آن ها، قسمتی از تاریخ کشور هند را به نمایش خواهد گذاشت.

معبد باستانی ویروپاکشا در کجا قرار گرفته است؟

معبد زیبا و باستانی ویروپاکشا در آفر تور هند ارزان در یکی از دهکده‌ های قدیمی کشور هند به نام هامپی قرار گرفته است. این دهکده در کرانه‌ رودخانه‌ی تونگابادرا و در یکی از ایالت‌ های جنوبی هند به نام کارناتاکا واقع شده است.

نوشته های مشابه

معماری معبد تاریخی ویروپاکشا

به گزارش سفر باتو ، کار ساخت معبد ویروپاگشا به قرن 7 میلادی بازمی‌ گردد و عبادتگاه ویروپاکشا، یکی از شکل های خدای شیوا در آیین هندو به شمار می رود که ۱۳۰۰ سال قبل، به دست پیروان این آیین در هامپی ساخته شده است. روستای هامپی در قدیم مرکز یکی از امپراتوری‌های پرقدرت جنوب کشور هند به نام ویجایاناگارا بوده است. این معبد در روزگاری به شکل عبادتگاه کوچک در قلب این امپراتوری باستانی واقع شده بود.

معبد ویروپاکشا در حقیقت متعلق به مجموعه‌ تاریخی پاتاکارال در کارناتاکا است. این مجموعه، معبدهای قدیمی بسیاری را در خود جای داده است که متعلق به آیین‌های هندو و جین هستند. معبد زیبا و قدیمی ویروپاکشا یکی از عالی ترین بناهای پاتاکارال به شمار می رود که با وجود واقع شدن در معرض حملات و تاخت و تازهای بسیار در طول قرن‌ ها، هنوز هم به میزان بسیار زیادی سالم  و استوار بر جای مانده است. این ساختمان با توجه به قدمت بالا و معماری خاص و متفاوت خود در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

این معبد مقدس دارای گوپورام‌ها و یا درب های ورودی بلندی است که به راهرو‌ها و تالارهای زیادی راه پیدا می کند. این نوع معماری در ساخت معابد جنوب کشور هند بسیار رواج داشته است. به هر سوی تالارها و راهروهای معبد که نظر کنید، تزئینات سنگی و مجسمه‌ های بسیار زیبایی را مشاهده خواهید کرد. مجسمه‌ هایی که در هر کدام از آن‌ها داستانی اساطیری از خدایان و الهه‌ های هندو یافت می شود. سنگ ‌نوشته‌ های بر روی دیوارها هم از دیگر زیبایی‌ ها و جذابیت های این معبد باستانی به شمار می رود.

ویروپاکشا

مختصری از تاریخچه معبد ویروپاکشا

سندهای تاریخی بسیاری آشکار می کند که معبد ویروپاکشا از قرن ۷ میلادی در این منطقه قرار داشته است. ویروپاکشا در دوران سلسله‌ های چالکویان و هویسالا در قرن 9، زیارتگاهی ساده و کوچک بوده است. اگرچه در این زمان قسمت ‎های جدیدی به ساختمان آن افزوده شد، ولی بنای اصلی در دوران شاه دیوا رایای دوم، از پادشاهان امپراتوری ویجایاناگارا بنا شده است.

بنای چندین طبقه‌ معبد ویروپاکشا همراه با تالارها و دالان‌ های بسیار که تزئینات سنگی بسیار زیبا، پیچیده و هنرمندانه‌ ای را دارا هستند، در این دوره ساخته شده اند. در طول سالیان پی در پی حمله‌ های بسیاری از جانب پادشاهان شمال به مقر پادشاهی ویجایاناگارا در جنوب انجام شد که باعث خرابی قسمت زیادی از هامپی و منطقه‌ تحت حکومت این امپراتوری شد، ولی معبد آسیبی جدی ندید. تور باکو با هتل های استاندارد را رزرو کنید.

 این معبد به سبک معماری ویژه و متداول جنوب کشور هند بنا شده است. 3 در ورودی داشته و دروازه‌ شرقی بزرگ ‌ترین آن‌ ها به حساب می آید و همینطور ورودی برجی ۹ طبقه است. بلندای این برج به ۵۰ متر خواهد رسید. دروازه‌ بزرگ شرقی به سوی دو حیاط بزرگ بیرونی و درونی باز می شود. وقتی که وارد حیاط بیرونی می ‌شوید، مجسمه‌ هایی از الهه‌ های کوچکتر هندو را تماشا خواهید کرد. مجسمه‌ ها و تزئینات سنگی این قسمت متعلق به دوره‌ چالوکیان است که با مهارت و چیرگی بسیار زیادی به تراش درآمده اند. از حیاط خروجی، دو دروازه‌ کوچک‌ تر را مشاهده خواهید کرد که به وسیله آن‌ ها می ‌توانید به حیاط‌ های درونی راه پیدا کنید.

ویروپاکشا هندوستان

حیاط‌ های درونی شامل چند سرسرا، تالاری با ۱۰۰ ستون، آشپزخانه، سالنی ویژه انجام مراسم ازدواج و چند عبادتگاه کوچک هستند. مجسمه‌ ویروپاکشا در قسمت درونی این تالار قرار داده شده است. از عجایب بنای این معبد شکل استفاده از عناصر ریاضی در آن است. چنانچه از نزدیک به ساختمان نظر کنید، تشابه دقیق، بی نقص و تحسین برانگیزی را در میان طبقات مختلف آن خواهید یافت.


پیشنهاد مجله پروماگ جهت مطالعه بیشتر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا