دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

بارداری و زایمانسلامت

فواید و مضرات مصرف مواد حاوی کافئین در دوران بارداری

کافئین محرکی است که انرژی زیادی در بدن تولید کرده و موجب می شود فرد حس هشیاری بیشتری داشته باشد. این ماده بطور طبیعی در شکلات، چای و به مقدار زیاد در قهوه وجود دارد. در سرتاسر دنیا در اشکال مختلفی مانند قهوه، چای، کاپوچینو، شکلات و غیره این ماده مصرف می شود و محبوبیت زیادی دارد. این ماده اثرات زیادی بروی بدن دارد و همه این اثرات مضر نیستند. در حالی که مصرف کافئین هیچ ضرری از نظر سلامتی برای عموم ندارد، اما کارشناسان اغلب زیاده روی در آن را مضر می دانند. این مسئله مخصوصا در دوران بارداری بیشتر باید مورد توجه قرار بگیرد. شاید این سوال برای بسیاری از افراد پیش بیاید که آیا مصرف کافئین در بارداری با محدودیتی مواجه است یا خیر؟ در این مطلب از مجله پروماگ قصد داریم با پاسخ با این سوال به بررسی مصرف این ماده آرام بخش و در عین حال انرژی زا در دوران بارداری به پردازیم.

آیا مصرف کافئین در بارداری مجاز است؟

کافئین اثر مطلوبی بر میزان سطح انرژی افراد می گذارد و تا حد زیادی تمرکز آنها را بالا می برد. علاوه بر این برخی از نوشیدنی های حاوی کافئین تاثیرات مثبتی بر بهبود سلامتی بدن و روح دارند. با این حال، کافئین می تواند عوارض جانبی منفی به ویژه در طول مدت بارداری به همراه داشته باشد.

مزایای بالقوه

دانشمندان اثبات کرده اند که کافئین می تواند سطح انرژی و تمرکز را بهبود بخشد. همچنین بسیاری از  تحقیقات نشان داده اند که این ماده باعث تحریک مغز و سیستم عصبی مرکزی می شود و این می تواند سطح هشیاری فرد را افزایش دهد.در بسیاری از موارد داروهای حاوی کافئین برای بهبود سردرد استفاده می شوند.

نوشته های مشابه

علاوه بر این، برخی از نوشیدنی های حاوی کافئین دارای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات مفیدی و می توانند سلول ها را در برابر آسیب محافظت کنند، التهاب را کاهش دهند و از بیماری مزمن جلوگیری کنند.

خطرات احتمالی

کافئین دارای مزایای بالقوه بسیاری است، اما مصرف این ماده آرامش بخش می تواند در دوران بارداری مضر باشد. در حقیقت سوخت ساز کافئین در بدن زنان باردار به مراتب آهسته تر انجام می شود. این ماده همچنین می تواند از جفت عبور کند و وارد جریان خون نوزاد شود و باعث افزایش ضربان قلب جنین شود و در نهایت سلامت کودک را تحت تأثیر قرار دهد. پزشکان توصیه می کنند که زنان باردار باید کمتر از 200 میلی گرم از این ماده و مواد حاوی آن در روز مصرف کنند. اگرچه مصرف این ماده ارتباطی با خطر سقط جنین یا زایمان زودرس ندارد، اما تحقیقات نشان می دهند که مصرف بیش از 200 میلی گرم کافئین در روز ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد.

از طرفی برخی شواهد نیز نشان می دهند که حتی مصرف کم کافئین ممکن است باعث کاهش وزن نوزاد هنگام تولد شود. برای مثال، یک مطالعه نشان داد مصرف 149-50 میلی گرم از این ماده در روز در دوران بارداری با افزایش خطر ابتلا به کاهش وزن هنگام تولد همراه بود.

مصرف کافئین در بارداری

توصیه های لازم در زمینه مصرف کافئین در بارداری

همانطور که پیش تر گفتیم زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری دارند نباید در روز بیش از 200 میلی گرم کافئین مصرف کنند. نوشیدنی های انرژی زا علاوه بر کافئین، معمولا حاوی مقادیر زیادی قندهای اضافه یا شیرین کننده های مصنوعی هستند که ارزش غذایی ندارند. این نوشیدنی ها همچنین حاوی گیاهان مختلفی مانند جینسینگ هستند که برای زنان باردار خطر آفرینند. به طور کلی زنان باردار بهتر است از مصرف این گونه مواد خودداری کنند و یا تا حد امکان مصرف آنها را کنترل کنند.

میزان کافئین در نوشیدنی های مختلف

قهوه، انواع چای، نوشیدنی های انرژی زا و سایر نوشیدنی ها حاوی مقدار مختلفی کافئین هستند. در اینجا لیستی از نوشیدنی ها حاوی این ماده و میزان موجود در آنها ارائه می کنیم:

  • قهوه: 200-200 میلی گرم در هر 8 اونس (240 میلی لیتر)
  • اسپرسو: 30 تا 50 میلی گرم در هر وعده (30 میلی لیتر)
  • چای ماته یا یربامایت: 65-130 میلی گرم در هر 8 اونس (240 میلی لیتر)
  • نوشیدنی های انرژی زا: 50-160 میلی گرم در هر 8 اونس (240 میلی لیتر)
  • چای دم کرده: 20 تا 120 میلی گرم در هر 8 اونس (240 میلی لیتر)
  • نوشیدنی های حاوی کاکائو: 3-32 میلی گرم در هر 8 اونس (240 میلی لیتر)
  • شیر کاکائو: 2-7 میلی گرم در هر 8 اونس (240 میلی لیتر)
  • قهوه بدون کافئین: 2-4 میلی گرم در هر 8 اونس (240 میلی لیتر)

مصرف کافئین در بارداری

سخن آخر

توجه داشته باشید که کافئین همچنین در برخی از غذاها یافت می شود. به عنوان مثال، شکلات حاوی 1-35 میلی گرم از این ماده در هر اونس (28 گرم) است. به طور معمول شکلات تلخ دارای کافئین بالاتری است علاوه بر این، داروهای خاصی مثل داروهای ضد درد ممکن است حاوی این ماده باشند. پس در صورتی که نگران وجود کافئین در رژیم غذایی خود هستید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا