حقایق جالب و غیرمعمول در مورد ارمنستان که احتمالاً نمیدانستید
معرفی کشور ارمنستان
ارمنستان کشوری در خاورمیانه است که درست در زیر رشتهکوههای قفقاز قرار دارد. این کشور یکی از قدیمیترین مراکز تمدن جهان محسوب میشود. همین امر سبب شده تا هر ساله تعداد بسیار زیادی گردشگر برای دیدن این کشور با چنین قدمت و تاریخی به آن سفر کنند.
علاوه بر مکانهای تاریخی بسیار زیبا، طبیعت منحصر به فردی نیز در این کشور وجود دارد. این طبیعت همواره چشم هر بازدیدکننده ای را به خود خیره میکند. شاید برای شما هم فرصت بازدید از این کشور زیبا فراهمشده باشد اما همچنان برخی نکات را در خصوص این کشور ندانید.
شهر زیبای ایروان، پایتخت کشور ارمنستان است. قرار گرفتن ساختمان های مدرن آن در امتداد درختان باطراوت خیابان سنتی ارمنی خالق ترکیبی تماشایی و چشم نواز در این شهر شده اند و خلاصه اینکه نباید دیدنی های ایروان را از دست داد.
در این مقاله سعی کرده ایم تا به بررسی بعضی از نکات جالب در رابطه با کشور ارمنستان بپردازیم. نکاتی که باعث میشود در سفر بعدی خود یا حتی اولین سفر خود به این کشور، لذت بیشتری ببرید.
عدم تبعیض نژادی در ارمنستان
در این کشور هیچ گونه تبعیض نژادی بین گردشگران و افراد بومی وجود ندارد. شاید این یکی از نکات مورد علاقه بسیاری از گردشگران در سفر به این کشور زیبا باشد. در برخی کشورها بلیطهای گردشگری برای گردشگران گرانتر از افراد بومی و محلی آن است. اما در ارمنستان بلیط تمام جاذبههای گردشگری برای تمامی افراد چه بومی و چه غیر بومی با یک قیمت ارائه میشود.
همچنین ورود به کلیساها در این کشور رایگان است. در نتیجه به راحتی میتوانید بدون نیاز به پرداخت هزینه از هر کلیسایی دیدن کنید. حتی جهت بازدید از برخی جاذبههای خاص گردشگری در این کشور مانند معبد گارنی، نیاز به پرداخت هزینه بالایی جهت خرید بلیط ورودی نیست.
ثبت جهانی نان لواش ارمنستان
یکی از مواد غذایی مشهور کشور ارمنستان نان لواش تنوری است. قطعاً هر گردشگری که به آنجا سفرکرده طعم این نان را چشیده است. نکته جالب در رابطه با پخت این نان امکان نگهداری آن به مدت یکسال بدون هیچگونه خرابی است. جالب است که بدانید تنها از آب، آرد و نمک در پخت نان لواش ارمنستان استفاده می شود.
به همین دلیل زنان ارمنی این نوع لواش را معمولاً به صورت عمده پخت میکنند تا در طی چند ماه به آهستگی آن را مصرف کنند. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد ارمنستانیها این است که هیچ غذایی را بدون نان نمیخورند حتی اگر برنج هم برای غذا داشته باشند. این نان در سال ۲۰۱۴ در سازمان میراث فرهنگی یونسکو به ثبت جهانی رسید.
دهکده لکلکها در ارمنستان
هنگامی که شما به سمت کلیسای نوراوانک در حرکت هستید، در طول مسیر از کنار روستایی عبور خواهید کرد که در کنار جاده آن تیرهای چراغ برقی وجود دارد و در بالای هر تیر چراغبرق یک لانه لک لک است.
این روستا معروف به روستای لک لک است. این لکلکها هر ساله پیش از زمستان به سمت آفریقا مهاجرت میکنند و در هنگام بهار دوباره باز میگردند. بنابراین بهار بهترین زمان برای بازدید از این روستا و لک لکهای زیبایی است که لانههای خود را بر روی تیرهای چراغبرق میسازند.
این لانه به اندازهای بزرگ است که برخی دیگر از پرندگان مانند گنجشکها لانههای خود را در بخش بیرونی لانه لکلکها درست میکنند. بنابراین میتوان گفت با دیدن این منظره یکی از زیباترین شگفتیهای طبیعت را مشاهده میکنید.
دریاچه سوان بزرگترین دریاچه قفقاز در ارمنستان
ممکن است بسیاری از افراد این موضوع را ندانند که دریاچه سوان ارمنستان بزرگترین دریاچه قفقاز محسوب میشود. این دریاچه که در نزدیکی شهر ایروان قرار دارد، یکی از زیباترین مکانهای گردشگری در ارمنستان است. نه تنها شما میتوانید از زیبایی طبیعی این دریاچه بهره ببرید بلکه وجود جاذبههای تاریخی در اطراف این دریاچه نیز شما را شگفت زده خواهد کرد. این دریاچه برای هر گردشگری وسوسه کننده است.
فوتبال نه چندان خوب
شطرنج یکی از محبوبترین و اصلیترین ورزشها در این کشور محسوب میشود. در واقع محبوبیت شطرنج به گونهای است که آموزش آن در مدارس اجبار دارد. اما در زمینه ورزش فوتبال به ویژه در سطح بینالمللی این کشور آنچنان که باید موفق نبوده است.
حداقل در سطوح بینالمللی پس از استقلال ارمنستان از اتحاد جماهیر شوروی، این کشور نتوانسته است که به مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا یا جام جهانی صعود کند. اما در مقابل شطرنج ورزش مورد علاقه بسیاری از مردم ارمنستان است.
چندین ثبت جهانی
کشور ارمنستان علاوه بر آنکه توانست نان لواش تنوری خود را در میراث جهانی یونسکو به ثبت برساند، دارای چندین ثبت جهانی دیگر نیز است. صومعههای هاغپات و صناهین؛ کلیسای جامع و کلیساهای اچمیاتسین و مکان باستانی Zvartnots؛ و صومعه گغارد و دره آزات فوقانی همگی به ثبت میراث جهانی یونسکو در آمده اند.
همچنین تلهکابین “بالهای تاتو” نیز در کتاب رکوردهای گینس به ثبت رسیده است. این تلهکابین که در کنار صومعه تاتو واقع شده است، طولانیترین تلهکابین بدون توقف است. این تلکابین در مسافتی به اندازه ۵.۷ کیلومتر مسافران را جابجا میکند.
الفبای ارمنی یکی از پیشرفتهترین ها در جهان
الفبای ارمنی در سال ۴۰۵ و ۴۰۶ میلادی توسط یک محقق راهب به وجود آمد. کلید ایجاد الفبای ارمنی در زبان ارمنی باستان نهفته است. این الفبا متشکل از ۲۸ حرف است. البته حروف به صورت کامل با صداهای زبان ارمنی مطابقت نداشته است. پس از قرن ۱۲ میلادی دو حرف دیگر نیز به الفبای ارمنی اضافه شده است که در سال ۱۹۴۰ این دو حرف با یکدیگر ادغام شدند.
در حال حاضر با توجه به تحقیقات دانشمندان در زمینه زبان شناسی، الفبای ارمنی یکی از سه الفبای پیشرفته جهان و در رقابت با الفبای کره جنوبی و الفبای گرجی است.
قدیمیترین کفش جهان در ارمنستان
در سپتامبر سال ۲۰۰۸ قدیمیترین کفش جهان در روستای آرنی ارمنستان کشف شد. بررسیها نشان داد که این کفش بیش از ۵۵۰۰ سال قدمت دارد. این کفش به همراه یک شاخ بز در سوراخی با ابعاد مشخص و با عمقی ۴۵ سانتیمتری پیدا شد. سایز کفش پیدا شده 37 است. این کفش از جنس چرم و متعلق به پای راست بوده است.. این امر نشان از قدمت بالای این کشور و تمدن غنی آن دارد.
ارمنستان کشوری بی نظیر با مناظر طبیعی بکر است. تجربهای که شما در سفر به ارمنستان خواهید داشت، تکرار نخواهد شد. مردمان مهماننواز و مهربان این کشور با آغوش باز در انتظار شما هستند.
در این مطلب برخی از حقایق در رابطه با ارمنستان را برای شما به اشتراک گذاشتیم. اگر شما هم تجربه ای در سفر به ارمنستان و ایروان داشته اید و فکر می کنید برای سایر مخاطبان ما جالب باشد نظرات خود را بیان نمایید.
گردآوری: توریستگاه ، راهنمای سفر به ارمنستان