روابط زناشویی ؛ چگونه کیفیت رابطهی عاطفی و زناشوییمان را ارتقا دهیم؟
روابط زناشویی و مسائل پیرامون آن، همواره در فرهنگ ما یک تابو به حساب آمده است. ما هرگز به طور مشخص و واضحی راجع به روابط زناشویی و حتی روابط عاطفیمان آموزش ندیدهایم! آنچه که ما راجع به رابطهی عاطفی و ارتباط جسمی میدانیم، بالاتر مشاهدهی روابط عاطفی والدینمان که همواره در هالهای از شرم پنهان بوده است و یا شنیدههای پنهانی درِگوشی و دوستانه، آموزشهای گسسته در مدارس یا کلیپهای آموزشی درست و یا گاهی نادرست در دنیای مجازی نبوده است؛ و در این میان نیز، نباید از تاثیر مخرب فیلمهای پورنوگرافی که به طور کلی ارتباط زناشویی بین زنان و مردان را در سیطرهی تخریب خود قرار میدهد، غافل بود! از آنجا که روابط جنسی و زناشویی ، یکی از ارکان مهم پایداری یک رابطهی سالم بین زن و مرد است، مجلهی آنلاین پروماگ قصد دارد در این محتوا، نکات موثر در افزایش کیفیت روابط زناشویی را که کمتر به آن پرداخته میشود، مطرح سازد. در ادامه از شما دعوت میکنیم، مخاطب این محتوا باشید:
آموزش روابط جنسی و زناشویی ، نه یک بحث شرمآور و یا فانتزی و لوکس، بلکه یک الزام است و باعث میشود زندگی شما بر پایههای درستی استوار شود.
نکات موثر در افزایش کیفیت روابط زناشویی
- برای ارتباط جنسی خود، برنامهریزی و زمانبندی داشته باشید.
زوجهایی که روابط شاد و لذتبخشی را برای بلندمدت تجربه میکنند، برای روابط زناشویی خود برنامهریزی دارند. این مساله ممکن است برخلاف نظر خیلی از افرادی باشد که تصور میکنند، زمانبندی در روابط زناشویی ممکن است از وجههی رمانتیک و عاشقانهی قضیه بکاهد. اما برخلاف تصور، بسیار مهم است که ما در هر همهی ابعاد زندگی از جمله روابط جنسی ، دارای برنامهریزی و زمانبندی باشیم. وجود زمانبندی کمک میکند که زوجین بدون استرس وارد رابطه بشوند و از نظر ذهنی برای برقراری رابطهی زناشویی آماده باشند.
اگر چه وجود برنامهریزی منظم، دلیلی بر آن نمیشود که شما هرگز بدون برنامه ریزی وارد رابطه نشوید، زیرا روابط زناشویی یک ارتباط احساسی است و همانطور که میدانید احساسات آدمی، متغیر است و نوسان دارد. وجود یک برنامهریزی منظم به شما کمک میکند، اختیار رابطه را در کنترل خودتان داشته باشید؛ و البته که گاهی میتوانید از آن سرپیچی کنید.
- ارتباطتان با همسرتان را، تنها بر روابط جنسی متمرکز نکنید.
اگر به دنبال برقراری رابطهی جنسی خوب با همسرتان هستید، باید تمرکزتان بر روی ارتباط عاطفی سالم با همسرتان باشد. کیفیت رابطهی عاطفی و وجود علاقه بین زوجین، عامل بسیار مهمتری است که به طور حتم بر روی کل روابط زناشویی از جمله رابطهی جنسی نیز تاثیر مستقیم میگذارد. بدون ارتباط عاطفی سالم، ارتباط جنسی اگرچه ممکن است اما مطلوب نخواهد بود.
- به خودتان و همسرتان، زمان بدهید.
گاهی توافق کنید به مدت کوتاه، به خودتان و پارتنرتان استراحت دهید و ارتباط خود را از طریق در آغوش کشیدن و بوسیدن همسرتان حفظ کنید. همیشه قرار نیست، همه چیز بر مسیر یک قاعدهی مشخص عبور کند، گاهی یک دوری کوتاهمدت، میتواند شما را به یکدیگر وابستهتر سازد. البته همانطور که اشاره شد، این مساله باید بر مبنای توافق باشد و نه یکسویه و بدون اطلاع دیگری!
- مشاوره جنسی بگیرید.
اگر ارتباط عاطفی خوبی بین زن و مرد وجود داشته باشد، معمولا ارتباط فیزیکی و روابط زناشویی خوبی بین زوجین برقرار میشود و زوجین دراین مورد به توافق میرسند، اما اگر با وجود ارتباط عاطفی خوب، در ارتباط زناشویی مشکلی دارید و حس میکنید آنچه مابین شما رخ میدهد رضایتبخش نیست، اولین پیشنهاد ما این است که به متخصصین و سکستراپیستها مراجعه کنید.
گاهی عدم آگاهی و یا شاید وجود شرم و حیا، میتواند روابط زناشویی را تحت تاثیر قرار دهد و کار یک مشاوره جنسی خوب این است که بتواند بین زوجین، پل ارتباطی برقرار سازد و مشکلاتی را که وجود دارد پیدا کرده و برطرف سازد.
- با صحبت کردن، شناخت کافی از همسرتان بدست آورید.
انسان موجودی چند بعدی است و هر انسانی، با فرد دیگری متفاوت است، بنابراین برای آنکه بتوانید شناخت کافی از همسرتان و شریک زندگیتان بدست آورید، راهی نمیماند جز آنکه با او صحبت کنید و از او و علائقش سوال بپرسید. البته پرواضح است که زمان نیاز است تا شما بتوانید شناخت کافی از همسرتان بدست آورید و باید اجازه دهید، زمان، شما دو نفر را به همدیگر را بشناساند.
- صادق باشید:
روابط زناشویی با همسر، اعم از رابطهی عاطفی و رابطهی جنسی، بر پایهی صداقت استوار است و زمانی که صداقت و راستگویی در هر کدام از ابعاد زندگی از بین برود، پایههای آن متزلزل میشود.
در روابط زناشویی با همسرتان صادق باشید و آنچه را که وجود دارد با صداقت بیان کنید و هرگز سعی نکنید به چیزی که وجود ندارد، تظاهر کنید. تظاهر کردن آفتی است که به زودی کیفیت و زیبایی رابطهی شما را تحت تاثیر قرار میدهد و مانند یک خوره، به جانش میافتد.
- رمانتیک و احساسی باشید.
روابط زناشویی بر پایهی عشق، بیش از نیاز استوار است، بنابراین عشق و احساسات، نقش تعیینکنندهای در آن بازی میکند. برای داشتن یک رابطه زناشویی باکیفیت، مهم است که شما بعد رمانتیک و عاشقانهی وجودتان را به درستی پرورش داده باشید و بتوانید از آن به درستی بهره بگیرید و مهارتهای ابراز آن را بدانید.
لازم است از تمام حواس پنجگانهی خود و همسرتان برای رمانتیک بودن استفاده کنید. به عنوان مثال، حرفهای عاشقانه بزنید و بشونید. از عطرها و ادوکلنهای خوشبو با عطر ملایم استفاده کنید و سعی کنید آراستگی خود را حفظ نمایید.
- مشکلات روابط زناشویی را به سایر قسمتهای رابطهتان تعمیم ندهید!
کاملا طبیعی است که در برخی مواقع، شریک جنسی شما، آمادگی ارتباط جنسی با شما را نداشته باشد! این مساله را نباید به کل زندگیتان تعمیم بدهید. بدترین برخوردی که میشود با این موضوع داشته باشید این است که فکر کنید جذاب نیستید و یا پای شخص دیگری در میان است و یا اینکه همسرتان دیگر شما را دوست ندارد!
به جای تعمیم دادن و پرداختن به افکار منفی، با همسرتان گفتوگو کنید و البته درک داشته باشید که همسر شما همیشه آمادگی ذهنی و جسمی برقراری رابطهی جنسی را ندارد.
سخن پایانی:
روابط زناشویی بین زوجین ، تضمین کنندهی بقای یک زندگی مشترک است و میتواند پایههای آن را مستحکم کند. کیفیت و کمیت رابطهی زناشویی ، چیزی توافقی است و نمیتوان برای آن قاعده و قوانینی تعریفشده تعیین کرد؛ در رابطهی زناشویی همه چیز توافقی است و به شرط رضایت دو نفر، برقرار است، بنابراین هیچ چیز، نباید به دیگری تحمیل شود و بر خلاف میل دیگری رخ دهد.
ازین که مخاطب این محتوا در وبسایت پروماگ بودهاید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم مطالب بیان شده، برایتان سودمند و مفید واقع شده باشد.
این محتوا از مقالهی How to improve your sex life ترجمه و برداشت آزاد شده است.
مطالب مرتبط را در پروماگ بخوانید:
- روانشناسی کودک و نوجوان و لزوم آگاهی والدین از اصول و قواعد آن برای تربیت بهتر کودک خود
- آموزش جنسی به کودکان ؛ چرا باید به دنبال آموزش جنسی باشیم و آن را به کودکان خود آموزش دهیم؟
- آموزش جنسی به کودکان ، چرا و چگونه باید صورت گیرد؟روش آموزش مسائل جنسی به کودکان!
- بلوغ زودرس در کودکان چیست و چه اختلالاتی به همراه دارد؟ بلوغ را در کودکمان بهتر بشناسیم!
- پورنوگرافی و جنبه ی آموزشی آن ؛ آیا می توان به فیلم های پورنو از دید آموزش نگریست؟