دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

سلامتمحیط زیست

سوسک آشپزخانه چطور از بین می‌رود؟ (بهترین زمان سم‌پاشی)

سوسک آشپزخانه چیست و چطور می‌توانیم از شر این موجود مزاحم، کوچک و سریع خلاص شویم؟

امروزه با افزایش جمعیت و به‌تبع آن افزایش میزان زباله، مشکلات بهداشتی مربوط به حشرات موذی و تکثیر و انتشار آن‌ها اهمیت ویژه‌ای یافته است. ازاین‌رو رعایت بهداشت در جامعه بشری امری حیاتی بوده و اجتناب از آن باعث بروز انواع بیماری‌ها می‌شود. سوسک های آشپزخانه یکی از انواع سوسک‌ها و حشرات موذی هستند که عموماً در آشپزخانه‌‌ها و رستوران‌ها دیده می‌شوند. برای ایمن ماندن از زیان‌های بهداشتی ناشی از این موجودات، نیاز است اقدامات پیشگیرانه‌ای جهت جلوگیری از پیدایش و تکثیر آن‌ها انجام شود به‌طوری‌که سم‌پاشی یکی از این راهکارهاست. در این مقاله از مجله پروماگ سعی دارد ضمن آشنایی با سوسک‌های خانگی به خصوص نوع بسیار فراوان آن سوسک آشپزخانه شما را با روش های اصولی سم‌پاشی و نابودی این حشرات به‌عنوان یکی از راه‌های مبارزه با این موجودات موذی آشنا کند.

سوسک آشپزخانه چیست؟

سوسک‌ها برای زندگی، رشد و تکثیر خود همواره به دنبال غذا و جای گرم و مرطوب هستند. با شروع فصل گرما، فرصتی برای این نوع از موجودات به وجود می‌آید که در نقاط مختلف خانه پدیدار شوند. این سوسک‌ها هنگامی باعث دردسر می‌شوند که در آشپزخانه و یا کنار مواد غذایی دیده شوند. سوسک‌های آلمانی و آمریکایی از انواع شایع سوسک‌ در ایران به شمار می‌روند. سوسک آلمانی با نام‌های دیگر سوسک آشپزخانه یا سوسک کابینت یا سوسری، موجودات ریزی هستند که معمولاً در آشپزخانه‌ منازل، رستوران‌ها و یا اماکن تولید غذا به چشم می‌خورند. 

این‌گونه از سوسک‌ها از رایج‌ترین سوسک‌های جهان و نوع خانگی محسوب می‌شوند. رنگ آن‌ها زرد مایل به قهوه‌ای و یا سیاه بوده و دو خط موازی تیره از سر تا پایین بال آن‌ها دیده می‌شود. تعدادی از این حشرات بال دارند و می‌توانند پرواز کنند. اغلب این حشرات، روزها را صرف کاری می‌کنند که در آن مهارت دارند یعنی در درزها و روزنه‌ها پنهان می‌شوند و شب‌ها برای جستجوی غذا ظاهرشده و در حین جستجو بسیاری از سطوح و وسایل را آلوده می‌کنند. سوسک آشپزخانه به قدری فراوان دیده شده است که به احتمال زیاد برای یک بار آن را دیده‌اید.

نوشته های مشابه

سوسک آشپزخانه در کجا زندگی می‌کند؟

محل اقامت این موجودات می‌تواند پشت آبگرم‌کن، اجاق‌گاز، موتور یخچال و داخل کابینت‌ها، همچنین زیر سینک ظرف‌شویی می باشد. سوسک آشپزخانه حرکتی سریع دارد و این نوع از سوسک‌ها موجب می‌شوند عوامل بیماری‌زای مختلفی همچون ویروس‌ها و باکتری‌ها فرصت انتقال داشته باشند. همچنین باعث واکنش‌های آلرژیک مانند ناراحتی پوستی، خارش، تورم پلک و ناراحتی‌های تنفسی شده و قادر خواهند بود با انتقال باکتری‌های مسمومیت‌زا به مواد غذایی، باعث مسمومیت حاد و مزمن افراد شوند.

مبارزه با سوسک آشپزخانه

با توجه به زیان‌های بهداشتی و اقتصادی که وجود سوسک‌ها در پی دارد، باید برنامه‌ای برای پاک‌سازی محیط‌زیست انسان، از این حشرات در نظر گرفته شود. بدین منظور لازم است پیشگیری‌های لازم جهت پیدایش و تکثیر این موجودات کوچک انجام گیرد. سوسک آشپزخانه یا سوسک آلمانی از انواع سوسک‌هایی است که نسبت به سموم معمول مقاومت دارد. مبارزه با این نوع از سوسک‌ها می‌تواند با کمک شیوه‌های متفاوتی انجام گیرد. در زیر به چند نمونه از این شیوه‌ها اشاره‌شده است:

  1. تمیز و خشک نگه‌داشتن آشپزخانه و کابینت‌ها
  2. خالی کردن ظرف غذای حیوان خانگی
  3. استفاده از یک دستگاه رطوبت‌گیر در منزل
  4. قرار ندادن آشغال در فضای باز و دقت در حمل و دفع بهداشتی زباله‌ها
  5. قرار دادن غذا در داخل ظروف دربسته
  6. خشک‌کردن سینک‌ها در پایان شب باعث کمتر رشد کردن سوسک آشپزخانه می‌گردد.
  7. جلوگیری از نشتی لوله‌ها و درزهای بین کابینت‌ها،لوله‌ها، درها و پنجره‌ها
  8. دفع صحیح فاضلاب، گذاشتن توری در مدخل هواکش فاضلاب‌ها و قرار دادن چاه‌بست محکم در سوراخ کاسه توالت
  9. استفاده از اسپری، پودر، قرص، نفت و سم‌پاشی
سوسک آَشپزخانه چطور میمیرد؟

سم‌پاشی سوسک‌ آشپزخانه

استفاده از سم‌پاشی و روش‌های شیمیایی یکی از شیوه‌های مبارزه با سوسک آشپزخانه به شمار می‌رود. این روش با توجه به ایجاد آلودگی محیط‌زیست، شیوه‌ای حائز اهمیت است، به این دلیل که اگرچه سوسک‌ها خطرات بهداشتی بسیاری را باعث می‌شوند، اما خطرات ناشی استفاده از ترکیبات سمی به‌مراتب بیشتر از وجود سوسک‌ها است؛ بنابراین لازم است نوع سم و نحوه سم‌پاشی مخصوص هر سوسک، توسط افراد کاردان و متخصص انتخاب‌شده و هنگام سم‌پاشی کلیه مقررات ایمنی رعایت شود. قابل‌ذکر است شیوه‌های نوین مبارزه با این حشرات از جمله سوسک آشپزخانه باعث کاهش خطرات سم‌پاشی توسط سموم غیراستاندارد (به دلیل عدم اطلاع از نوع و ترکیب سموم، دز سم، اصول ایمنی و خواص کشندگی سموم) می‌شوند. به‌عنوان نکته پایانی باید عنوان کرد قبل از سم‌پاشی لازم است محل موردنظر نظافت شده و مواد غذایی، ظروف غذاخوری، وسایل خواب و وسایل کودکان از محل خارج یا روی آن‌ها پوشانده شود.

بهترین زمان سم‌پاشی سوسک آشپزخانه

سم‌پاشی سوسک آشپزخانه بهتر است در دفعات و زمان‌های مقرر و منظمی انجام گیرد. برای مبارزه با سوسک‌ها لازم است سم‌پاشی مکان‌هایی که مرتب شسته می‌شود بیشتر از یک‌بار انجام گیرد. همچنین توصیه می‌شود سمومی که اثر ماندگاری آن‌ها کم است، بیش از دو یا سه ماه روی سطوح باقی بماند و در صورت شستشوی محل، سم‌پاشی تکرار شود. از دیدگاه علمی بهترین زمان برای شروع سم‌پاشی‌های دوره‌ای پایان فصل زمستان و آغاز فصل بهار است. در تابستان باید دو دوره سم‌پاشی صورت گیرد. همچنین بهترین زمان سم‌پاشی سوسک آشپزخانه در طول روز، بعدازظهر و شب است. در زیر مراحل سم‌زدایی توسط محلول سایپرمترین ارائه‌شده است.

  • مرحله اول: محلول سایپرمترین ۱۰% با ۵ لیتر آب حل شود و با آن داخل کابینت‌ها و اطراف دیوار آشپزخانه سم‌پاشی شود.
  • مرحله دوم: ۱۵ روز بعد از مرحله اول، محلول سایپرمترین ۱۰% و سایپرمترین ۴۰% با۵ لیتر آب حل‌شده و مانند مرحله اول سم‌پاشی شوند.
  • مرحله سوم: یک ماه بعد از مرحله دوم، سایپرمترین ۱۰% و سایپرمترین ۴۰% در ۵ لیتر آب حل‌شده و مانند مرحله اول سم‌پاشی شوند.

نکته

هر هفته ۲ بار از اسپری‌های سوسک کش برای سم‌پاشی شکاف‌ها و روزنه‌هایی که امکان مخفی شدن سوسک‌ها وجود دارد، استفاده شود. سوسک آشپزخانه به این روش کاملا از بین خواهد رفت و دیگر به محیط خانه شما باز نمی‌گردد.

سم سوسک کش

سخن پایانی سوسک آشپزخانه حشره مزاحم خانگی

سوسک‌ها به‌عنوان یکی از انواع حشرات موذی و به دلیل انتقال بیماری و میکروب، عامل خطرناکی برای انسان و محیط پیرامون او محسوب می‌شوند. برای کنترل این نوع از حشرات می‌بایست اطلاعات لازم و کافی در زمینه نوع و نحوه زندگی و همچنین شیوه‌های مبارزه با آن‌ها کسب کرد. سوسک آشپزخانه یکی از انواع این حشرات بوده که روش‌های متفاوتی برای مقابله با آن‌ها وجود دارد. سم‌پاشی یکی از این شیوه‌ها است که اصول و نکات مربوط به آن در این مقاله ارائه شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا