دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

سلامت

چگونه قهوه احساس خواب آلودگی را کاهش می دهد؟

در صورتی که شما همیشه احساس خواب آلودگی می کنید قطعا نوشیدنی های کافئین دار مانند چای یا قهوه جزو جدایی ناپذیر وعده های غذایی روزانه ی شماست. کافئین خواب را از سر شما می پراند و یک محرک است اما تحقیقات نشان داده کافئین موجود در قهوه فراتر از یک محرک است و در واقع ساعت داخلی بدن را کند می کند. اما آیا می دانید قهوه چطور باعث پریدن خواب شما می شود؟ در ادامه ای مطلب با علت بی خوابی بعد از نوشیدن قهوه و تاثیر کافئین آشنا خواهید شد.

آیا با نوشیدن قهوه خواب از سر ما می پرد؟

در صورتی که سه ساعت قبل از خواب یک فنجان قهوه یا اسپرسو بدون افزودنی بنوشید، با تولید هورمون ملاتونین خواب شما حدود 40 دقیقه به تعویق می افتد و چرت زدن را هم با مشکل مواجه می کند. بر اساس بررسی کارشناسان فعالیت هایی که در طول روز انجام می دهید تاثیر زیادی بر تنظیم روند خواب و ساعت بدن دارد. دکتر جان اونیل، از محققین آزمایشگاه زیست شناسی مولکولی شورای تحقیقات پزشکی کمبریج در مورد این موضوع می گوید: در صورتی که خسته هستید ولی برای بیدار ماندن در شب قهوه می نوشید، این کار یک اشتباه و ایده ی بد برای بیدار ماندن است. نتیجه ی نوشیدن قهوه در این زمان نداشتن خواب کافی و سخت به خواب رفتن است. دکتر جان ویل در یک آزمایش سلول های رشد یافته را در یک ظرف در معرض کافئین قرار داد. هدف از انجام این آزمایش نشان دادن تاثیر کافئین بر توانایی سلول ها در حفظ زمان بود. در نتیجه این آزمایش نشان داده شد کافئین می تواند واکنش ساعت های شیمیایی در سلول های بدن را تغییر دهد و دگرگون سازد.

میزان کندی ساعت بدن با قهوه

در یک آزمایش در دانشگاه کلرادو بولدر پنج نفر به مدت 50 روز در یک آزمایشگاه خواب محبوس بودند. این افراد در این مدت در نور بسیار کمی در این آزمایشگاه به سر بردند زیرا روش اصلی کنترل عادی ساعت بدن قرار گرفتن در معرض نور است. بر اساس تحقیقات در مدت یک ماه و نیم دانشمندان به این نتیجه رسیدند که نوشیدن یک فنجان قهوه در عصر ساعت بدن را 40 دقیقه کند می کند. این کندی تقریبا معادل با سه ساعت تحت تاثیر نور خورشید قرار گرفتن می باشد. بر اساس گفته های دکتر اونیل تعیین یک زمان قطعی برای قطع نوشیدن کافئین در هنگام غروب و قبل از خواب بی فایده و در حد حدس و گمان است اما دکتر اونیل شخصا بعد از ساعت پنج غروب دیگر قهوه میل نمی کند. ما با توجه به نیمه ی عمر کافئین به شما پیشنهاد می کنیم از شش ساعت قبل از خواب نوشیدنی های کافئین دار و قهوه را کنار بگذارید.

نوشته های مشابه

قهوه

اثرگذاری قهوه بر خواب در افراد متفاوت

عملیات پردازش و اتمام اثر گذاری کافئین بر خانم هایی که قرص ضد بارداری مصرف می کنند یا در زمان تخمک گذاری یا شروع قائدگی خود به سر می برند حدود دو برابر طول می کشد.

پیامد های منفی اعتیاد به کافئین برای رفع خواب آلودگی

افرادی که به کافئین اعتیاد دارند و مقدار قابل توجه ای در روز قهوه یا هر نوشیدنی کافئین داری مصرف می کنند باید به این نکته توجه داشته باشند که ممکن است به سلامتی خود صدماتی وارد کنند. اعتیاد به کافئین مانند هر اعتیاد دیگری می تواند مخرب باشد و علاوه بر ضرر رساندن به سلامت جسمی ممکن است تعاملات اجتماعی و سایر بخش های زندگی شما را هم تحت الشعاع قرار دهد. زیان هایی مانند اختلال در خواب، اضطراب و تحریک پذیری که افراد وابسته به کافئین درگیر آن ها هستند. بنابراین اگر در هر روز صبح قهوه می نوشید باید نسبت به این زیان ها آگاه باشید.

فواید نوشیدن به اندازه ی قهوه

البته مصرف این نوشیدنی به اندازه و میزان معمول نه تنها ضرری ندارد بلکه فوایدی را هم به دنبال دارد. دانشمندان و پژوهشگران دانشگاه کوئینز بلفاست در ایرلند شمالی تحقیقاتی بر 500 هزار نفر که اکثر این افراد قهوه مصرف می کردند انجام دادند. محققان این دانشگاه در طی بررسی های اخیرشان دریافتند مصرف قهوه می تواند تا پنجاه درصد خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهد. در واقع نوشیدن یک فنجان قهوه در طول روز علاوه بر اینکه به رفع خستگی کمک می کند همچنین به دلیل دارا بودن پلی فنل که از تقسیم سلول های سرطانی جلوگیری می کند، باعث جلوگیری از سرطان کبد می شود. البته این تنها خواص قهوه نیست بلکه چندی پیش پژوهشگران آمریکایی متوجه شدند ترکیبات موجود در پوسته دانه ی قهوه می تواند التهابات سلول های موش را مهار و بر طرف کند. در این پژوهش سلول های چربی موش را در معرض ترکیبات استخراج شده از پوسته دانه ی قهوه که شامل گالیک اسید  (Gallic acid) و پروتوکاتکویک اسید (PCA)است قرار دادند و در نتیجه این آزمایش التهاب ناشی از چربی در آن ها کاهش یافت و جذب گلوکز و حساسیت آن ها به انسولین نیز بهبود یافت.

منبع: فارسی بیوتی


پیشنهاد مجله پروماگ جهت مطالعه بیشتر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا