دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

زناشویی

حضانت فرزند طبق قانون جدید چیست

حضانت فرزند یکی از مهم‌ترین مسائل پس از جدایی والدین است و قوانین زیادی راجع به آن وجود دارد. در قانون تفاوت‌هایی میان مصادیق حضانت فرزند دختر و پسر وجود دارد و با جزییات بررسی شده‌اند. همچنین قانون‌گذار قوانین جدیدی راجع به حضانت فرزندان وضع کرده است. طبق قانون جدید حضانت فرزند تا سنین مختلف می‌تواند به پدر یا مادر واگذار شود. همچنین طبق قوانین مصلحت فرزند در اولویت واقع شده است. در این مقاله حضانت فرزندان پسر و دختر و شرایط گوناگون آن بررسی شده است.

قانون جدید حضانت فرزند پسر

طبق قانون جدید حضانت فرزند پسر با توجه به سن او تعیین می‌شود. در صورتی که پسر کم‌تر از ۷ سال داشته باشد، حضانت او به عهده مادر است. دلیل این کار حساس بودن روان فرزند در سال‌های ابتدایی است و مادر می‌تواند به بهترین شکل نیاز‌های او را رفع کند. در قوانین گذشته فقط فرزند دختر تا سن ۷ سالگی نزد مادر می‌ماند اما در قوانین جدید حضانت تمام فرزندان در شرایط عادی تا ۷ سالگی به مادر می‌رسد.

در قوانین گذشته حضانت فرزند پسر تنها تا دو سالگی به مادر سپرده می‌شد و پس از آن حضانت به عهده پدر بود. با اصلاح شدن قانون، حضانت فرزند پسر نیز مانند فرزند دختر تا ۷ سالگی به عهده مادر قرار می‌گیرد. بدیهی است در صورتی که مادر شرایط نگهداری از فرزند را نداشته باشد، پدر مسئول مراقبت است. در صورت داشتن وکیل طلاق ، مراحل حضانت برایتان آسان تر می شود از این رو می توانید برای پیدا کردن یک وکیل حرفه ای اینجا کلیک کنید.

نوشته های مشابه

قانون جدید حضانت دختر

قانون جدید حضانت دختر تفاوت زیادی با قانون قبلی ندارد. در این قانون حضانت نیز فرزند دختر پس از طلاق والدین تا ۷ سالگی به مادر سپرده می‌شود و پس از آن حضانت بر عهده پدر است. در صورت عدم شایستگی پدر یا مصلحت فرزند، حضانت بر عهده مادر باقی می‌ماند.

سن حضانت فرزند پسر با حضانت فرزند دختر چه تفاوتی دارد؟

در سال‌های ابتدایی، تفاوتی میان سن حضانت فرزند پسر و دختر وجود ندارد. در شرایط عادی نگه داری از هر دو فرزند تا ۷ سالگی بر عهده مادر است. پس از این برهه زمانی و تا زمان بلوغ، حضانت فرزند به پدر سپرده می‌شود. سن بلوغ برای دختران پایان ۹ سالگی و برای پسران پایان ۱۵ سالگی است.

حضانت فرزند پس از ۷ سالگی و تا پایان ۱۵ سالگی بر عهده پدر قرار می‌گیرد. حضانت فرزند دختر نیز از ۷ تا ۹ سالگی بر عهده پدر است. پس از این زمان، فرزند مختار است تا بین پدر یا مادر انتخاب کند. حضانت فرزند پس از بلوغ به انتخاب خودش انجام می‌شود.

تفاوت در حضانت دائم فرزند پسر و دختر

حضانت دائم فرزند ممکن است با توافق والدین و رای دادگاه اتفاق بیفتد. همچنین به دلیل این که مصلحت فرزند بالاترین اولویت را برای دادگاه دارد، ممکن است به این دلیل حضانت فرزند به صورت دائمی به پدر یا مادر واگذار شود. در صورتی که نیاز‌های فرزند با یکی از طرفین تعیین نشود، دادگاه می‌تواند حضانت را به صورت دائمی به طرف دیگر واگذار کند. در این میان تفاوتی میان حضانت دائم فرزند پسر و دختر وجود ندارد. تنها تفاوت در سن بلوغ فرزندان و پس آن انتخاب خود فرزند است.

قانون جدید حضانت دختر

حضانت فرزند بعد از ازدواج مادر به چه صورت است؟

در صورتی که مادر در زمان حضانت فرزند با شخص دیگری ازدواج کند، حضانت به پدر واگذار می‌شود. این مورد در ماده ۱۱۷۰ قانون مدنی صراحتاً عنوان شده است که در صورت ازدواج مادر در زمان حضانت، حضانت فرزند به پدر واگذار می‌شود. دلیل این امر عدم توانایی مادر در رسیدگی مناسب به فرزند پس از ازدواج است. وظایفی که پس از ازدواج به عهده مادر قرار می‌گیرد، باعث می‌شود تا نتواند به درستی از فرزند خود مراقبت کند.

با این حال به دلیل این که مصلحت فرزند بالاترین اولویت را برای دادگاه دارد، در صورتی که عدم شایستگی پدر ثابت شود و قاضی مادر را برای حضانت مناسب‌تر ببیند، حضانت همچنان در اختیار مادر باقی می‌ماند. بخشی از قوانین جدید این است که مصلحت فرزند بالاترین اولویت را برای تعیین حضانت داشته باشد.

شرایط سلب حضانت

هر زمان احتمال دارد که حضانت فرزند از یکی از طرفین سلب شده و به دیگری واگذار شود. شرایط خاصی برای این کار باید وجود داشته باشد.

  • مشکلات روانی
  • جنون
  • ابتلا به اعتیاد و هرگونه استفاده از مواد مخدر
  • آزار دادن کودک به صورت جسمی یا روانی
  • مشکلات اخلاقی
  • سواستفاده کردن از کودک
  • در صورتی که مدرکی از این موارد به دادگاه ارائه شود، حضانت فرزند به طرف دیگر واگذار می‌شود.

پیشنهاد پروماگ جهت مطالعه بیشتر :

یک دیدگاه

  1. سایت خیلی خوبی دارید خدا خیرتون بده که زحمت کشیدید واین مطالب رو اماده کردید تا مردم مشکلاتشون رو بتونن حل کنن
    به سایت ما هم سر بزنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا