دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

پوشاک

طراحی لباس و چگونگی وارد شدن به این حرفه

به شاخه ای از هنر که در آن اصول زیبایی و دوخت با یک دیگر تلفیق شده و یک اثر هنری زیبا را در قالب لباس خلق می کند، طراحی لباس می گویند. به طور کلی طراحی لباس را می توان ترکیبی از هنر و صنعت دانست. اگر از دیدن و پوشیدن لباسی خارق العاده و شیک لذت می برید، باید گفت که طراح آن توانسته است به درستی به هدف خود دست یابد. 
طراحان لباس با شناخت کاملی که از مشتریان خود و شاخه هنر بدست آورده اند، می کوشند تا با پیاده کردن ایده ذهنی خود و انتخاب بهترین پارچه، مناسب ترین لباس را برای مشتریان خود خلق کنند. دوختن لباس یک حرفه مجزا بوده و هر طراح لباسی معمولا دارای تیم خیاطی خود نیز می باشد. البته ممکن است طراحان لباس خود کار دوخت را نیز برعهده بگیرند. 

تاریخچه طراحی لباس

منشا طراحی مد و لباس به سال 1826 باز می گردد. اولین طراح مد جهان چارلز فردریک نام دارد که نخستین خانه های مد را تاسیس کرده و به مشتریان خود مشورت می داد که چه لباس هایی برای آن ها مناسب است. پس از آن خانه های طراحی اقدام به استخدام هنرمندان و طراحان لباس برای تهیه الگوی پوشاک کردند و سفارش های زیادی را از مشتریان خود دریافت می کردند. در این بازه زمانی سیستم قبلی که لباس های کامل دوخته شده به آن ها ارائه می شد منسوخ و سیستم ارائه الگو به مشتریان و سپس دوخت آن ها آغاز شد. کشور پاریس به عنوان پایتخت مد در قرن بیستم شناخته می شود.  

طراحان لباس چه تکنیک هایی را باید بیاموزند

  • طراحان لباس باید با انواع گوناگون اندام و نواقص موجود در آن ها آشنایی داشته باشند تا از این طریق بتوانند نواقص اندامی افراد را در طراحی خود بپوشنانند.
  • طراحان لباس باید اجزای مختلف لباس همچون یقه، آستین و .. آشنا بوده تا از این طریق برای اندام مشتری خود طرح لباسی مناسب بکشند.
  • آشنایی با ترکیب رنگ و پارچه شناسی یکی از اصول بسیار مهمی است که هر طراح باید از آن آگاهی داشته باشد. طراحان لباس باید بتوانند بر اساس طرح ها و مشتریان خود پارچه و رنگ آمیزی مناسب را انتخاب کنند.
  • یکی دیگر از اصلی ترین توانایی ها و تکنیک هایی که هر طراح لباسی باید از آن بهره ببرد، ایجاد الگو مادر ( مولاژ ) می باشد. به این معنی که طراح باید توانایی نمایش طرح خود را با الگو روی مانکن داشته باشد تا از این طریق خطاهای خیاطی را به حداقل خود برساند. ( حرفه خیاطی با طراحی لباس متفاوت می باشد و خیاط بخشی از تیم یک طراح لباس خواهد بود. )
  • از عناصر اصلی و جدانشدنی صنعت مد، خلاقیت و قدرت تصویر سازی بوده و از همین رو طراحان لباس باید دارای قوه تخیل قوی باشند.
  • از توانایی های بسیار تاثیرگذار طراحان لباس، بازارشناسی و توان توجیهی مناسب جهت مدیریت تیم اجرا می باشد.
  • ارتقای توانایی طراحی و مطالعه در حوزه مد و فشن به صورت روزانه
  • طراحان مد باید بتوانند نگاه جزئی ترین نسبت به تمامی امور داشته باشند.
  • از آن جایی که روز به روز با پیشرفت تکنولوژی رو به رو هستیم طراحان لباس باید بتوانند با رایانه و نرم افزار های طراحی لباس آشنا شده و توانایی طراحی خود را ارتقا بخشند.

 

بازار کار طراحی لباس و شاخه های تخصصی آن

طراحان لباس پس از گذراندن دوران آموزشی، تحصیلی و کارورزی خود می توانند در مشاغل گوناگونی چون طراحی لباس عمده و سفارشی، فعالیت در صنعت مد با تجارت و بازاریابی در حوزه مد و فشن اقدام به کار کنند. از جمله شاخه های تخصصی طراحی لباس می توان به طراحی لباس زنانه، طراحی لباس مردانه، طراحی لباس کودک، طراحی لباس مشاغل، طراحی مانتو، طراجی لباس ورزشی، طراحی لباس شب، طراحی لباس عروس، طراحی لباس مجلسی و … اشاره کرد. 

طراحی لباس در ایران و خارج از کشور

امروزه جمعیت جوان و مشتاق شیک پوشی در ایران رو به افزایش بوده و از همین رو حرفه طراحی لباس به شغلی پردرآمد در ایران تبدیل شده است. برای وارد شدن به این حرفه نیازمند سرمایه اولیه بسیاری نخواهید بود و توان شخصی و خلاقیت شماست که حرف اول را در موفقیت شما در این حرفه خواهد زد. جهت وارد شدن به دنیای گسترده و وسیع طراحی لباس می توانید از طریق دانشگاه های دارای این رشته اقدام کنید و سپس با شرکت در دوره های کارآموزی، حرفه شخصی خود را آغاز کنید.
در خارج از کشور اما این حرفه از دیرباز تاکنون پررونق و قابل توجه بوده است. به طوری که شغل طراحی لباس یکی از پردرآمد ترین مشاغل در کشور هایی چون کانادا، آمریکا، استرالیا و … می باشد. طراحان لباس ایرانی می توانند پس از آموزش در این رشته و مهارت کسب کرده خود در این حرفه، جهت پذیرش در این مشاغل به سفارت کشور های مورد نظرخود مراجعه کنند.  

 

3 نکته کلیدی جهت موفقیت در صنعت طراحی لباس

1. ایجاد رابطه درست در زمان شروع
یکی از اصول بسیار مهمی که هر طراح لباس باید آن را رعایت کند، برقراری ارتباطات از شروع فعالیت خود در حوزه طراحی لباس و مد می باشد. سعی کنید با افراد مهم در این حوزه آشنا شده و همکاری های خود را با آن ها شروع کنید. فراموش نکنید که همین ارتباطات است که می تواند بزرگ ترین کمک برای یافتن کار برای شما باشد.
2. داشتن ذهن بیزنس گرا
همانطور که گفتیم طراحی لباس یکی از شاخه های هنر شناخته می شود اما جالب است بدانید این حرفه یک بیزنس بزرگ است. اغلب طراحان بزرگ دنیا جهت پیشبرد و پیشرفت حرفه خود به یادگیری مهارت های بیزنسی نیاز داشته و آن ها را آموخته اند. به طور کلی یافتن مهارت های بازاریابی و بیزنسی امر بسیار مهم و ضروری جهت رسیدن به موفقیت در این حرفه می باشد.
3. انتخاب جایگاه خود در صنعت مد
ممکن است زمانی که وارد این حرفه شدید نتوانید تمامی کار ها را خودتان به تنهایی انجام دهید. از این رو بهترین راه مشخص کردن شاخه ای است که می خواهید در آن فعالیت کنید. برای مثال قصد دارید تنها در شاخه طراحی لباس زنانه یا طراحی اکسسوری فعالیت داشته باشد. گاهی نیز توجه به بخش مالی و بیزنسی از همه بیشتر برایتان اهمیت دارد. از پرطرفدار ترین و معروف ترین مشاغل مربوط به رشته طراحی لباس می توان به بازگانان، مدیران برند، مشاوران برند، عکاسان مد و خبرنگاران مد نام برد.

منبع :  https://tarhestan.org


پیشنهاد پروماگ جهت مطالعه بیشتر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا