دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

مراقبت از نوزاد

تشخیص آپنه خواب نوزاد و چگونگی درمان آن …

آپنه خواب نوزاد

آپنه خواب یک مشکل رایج است که حدود 2 درصد از همه کودکان را شامل می شود، و همچنین بسیاری از نوزادانی که تا به حال بیماری آنها تشخیص داده نشده است. اگر این بیماری درمان نشود، آپنه خواب ممکن است منجر به مشکلات مختلفی شود. این مشکلات شامل مسائل قلبی، رفتاری، یادگیری و مشکلات رشد می شود.

علائم آپنه خواب عبارتند از:

1- خروپف مکرر

2- مشکلات تنفس در طول خواب

3- سستی و خواب آلودگی در طول روز

4- دشواری در تمرکز و توجه

5- مشکلات رفتاری

اگر متوجه هر یک از این علائم آپنه خواب شدید، هر چه سریع تر به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید. متخصص اطفال ممکن است، بررسی خواب شبانه نوزاد را توصیه کند که پلی سومنوگرافی نامیده می شود. پلی سومنوگرافی شبانه در بیمارستان ها و مراکز پزشکی انجام می شود. در طول این نوع بررسی، کارکنان پزشکی نوزاد شما را در هنگام خواب تحت بررسی قرار می دهند. سنسورهای مختلفی برای کنترل تنفس، اکسیژن و امواج مغزی نوزاد (الکتروآنسفالوگرام، EEG) به کودک شما متصل می شوند.

نتایج بررسی نشان می دهند که آیا کودک شما دچار آپنه خواب شده است یا خیر. متخصصین دیگر، مانند پزشکان ریه، متخصصان گوش و حلق و بینی، متخصصان مغز و اعصاب و متخصصان اطفال با آموزش تخصصی در رابطه با اختلالات خواب، ممکن است در این بررسی شرکت کرده و به تشخیص بیماری نوزاد کمک کنند.

 

آپنه خواب

درمان بیماری آپنه خواب نوزاد

بسیاری از کودکان مبتلا به آپنه خواب، لوزه ها و آدنوئید های بزرگ تری دارند. رایج ترین روش درمان آپنه خواب، برداشتن لوزه ها و آدنوئید های نوزاد است. این جراحی تانسیلکتومی و آدنوئیدکتومی نامیده می شود. این روش در درمان آپنه خواب بسیار موثر است.

یکی دیگر از درمان های موثر اعمال فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) است، که در آن کودک باید در حین خواب ماسک بزند. این ماسک فشار هوا را از طریق بینی کودک وارد ریه های او می کند و اجازه می دهد او به راحتی نفس بکشد. فشار مثبت مداوم راه هوایی در کودکان معمولأ پس از بی تأثیر بودن تانسیلکتومی و آدنوئیدکتومی استفاده می شود، یا افرادی که حاضر به استفاده از روش های تانسیلکتومی (لوزه برداری) و آدنوئیدکتومی (برداشتن لوزه سوم) نیستند.

کودکان مبتلا به سایر بیماری های پزشکی مانند سندرم داون، فلج مغزی یا ناهنجاری های جمجمه و چهره، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری آپنه خواب قرار می گیرند. کودکان با این شرایط ممکن است نیاز به درمان های بیشتری داشته باشند. کودکان دارای اضافه وزن نیز به احتمال زیادی دچار آپنه خواب خواهند شد. اکثر کودکان دارای اضافه وزن در صورت کاهش وزن بهبود می یابند، اما ممکن است به استفاده از اعمال فشار مثبت مداوم راه هوایی نیاز داشته باشند تا زمانی که موفق به کاهش وزن خود شوند.

یک خواب خوب شبانه برای سلامتی بسیار مهم است. اگر کودک شما از علائم آپنه خواب رنج می برد، با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید. تشخیص و درمان مناسب این بیماری می تواند به معنی شب های آرام و روزهای پر از آرامش برای کودک و خانواده او باشد.

 

آپنه خواب

سخن پایانی

نوزادانی که به آپنه خواب مبتلا هستند، علائمی همچون خر و پف، سستی در طول روز، مشکلات تنفسی در هنگام خواب و مشکلات رفتاری دارند. والدین آنها با مشاهده این علائم باید سریع و بدون وقت تلف کردن به پزشک مراجعه کنند. راه های مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد. نوزاد خود را نزد پزشک ببرید تا سلامت خود را دوباره باز یابد. از اینکه بار دیگر با مطلبی از مجله اینترنتی پروماگ همراه بودید از شما متشکریم. امیدواریم مطلب ما برایتان مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا