دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

پزشکیسلامت

رزوراترول چیست و چگونه می تواند ما را در برابر برخی بیمارها از جمله کرونا مصون نماید

اصولی ترین و مستند ترین روش پیشگیری و درمان بیماری کرونا استفاده از رزوراترول (رسوراترول)

در پی انتشار بیماری کرونا در اواخر سال 2019، که بعنوان یک سندروم شدید حاد ویروسی سیستم تنفسی انسان ها را درگیر می کند و در مواردی منجر به مرگ شده است، محققان و دانشمندان بسیاری بدنبال پیدا کردن داروئی برای پیشگیری و درمان کرونا هستند، تا کنون بسیاری از روش های درمانی و مواد مختلف را مورد آزمایش قرارداده اند، در بین این مواد رزوراترول (رسوراترول) تاثیرات بیشتری بر پیشگیری و درمان کرونا داشته است، اگر چه پیدا کردن یک دارو و یا واکسن برای مقابله با این ویروس حداقل به چهار سال زمان نیاز دارد، ولی تنها راه موثر در حال حاضر پیشگیری است، لذا باتوجه به نتایج بدست آمده از تاثیرات ماده رزوراترول در پیشگیری و درمان کرونا در این مقاله از پروماگ به معرفی این ماده و منابع غنی آن می پردازیم، خواهشمندیم برای حفظ سلامت خود و خانواده این مقاله را تا انتها مطالعه فرمایید. 

رزوراترول چیست ؟

رزوراترول که به گروه پلی فنول استیل بنوئیدها تعلق دارد، دارای بسیاری از خواص بیولوژیکی و درمانی است. همچنین این ماده خواص ضد التهابی نیز دارد، این ماده قدرت عجیبی در مهار خیلی از ویروس ها دارد، از جمله ویروس کرونا (کوید نوزده)، در درمان بسیاری از بیماران کرونا این ماده تاثیرات شگرفی داشته و منجر به بهبود سریعتر و عدم درگیری ریه شده است. (منبع)

چگونگی عملکرد رزوراترول ؟

در زمان انتشار ویروس مرس (گونه ای دیگر از خانواده کرونا ویروس) مشخص شد که این ماده موثره قدرت نابودی نوکلئوکپسید ویروس را دارد، یعنی قادر است سخت ترین حفاظ ژنوم ویروس را شکسته و ویروس را به شدت ضعیف نماید. رزوراترول می تواند باعث باز شدن رگهای خونی شود و فعالیت سلولهای مهم در لخته شدن خون را کاهش دهد. باتوجه به این نتایج در صورتی که ویروس های کرونا وارد بدن شوند این ماده می تواند آنها را سرکوب کند، از این هم مهمتر رزوراترول می تواند از سد خونی مغزی عبور کند، پس حتی اگر ویروس به مغز برسد رسوراترول می تواند آن را نابود کند.

نوشته های مشابه

منابع غنی رزوراترول کدامند ؟

رزوراترول ماده موثری است که در ایران بصورت خالص در قالب مکمل وجود ندارد، اما روگرین، گریپ سید و وینیسین باریج محتوی عصاره انگور در ایران هستند که حاوی این ماده می باشند، این ماده بصورت طبیعی در مواد زیر وجود دارد، که با خوردن روزانه آنها می توانید مقدار زیادی از این ماده را جذب کنید :

  • انگور قرمز
  • مویز انگور قرمز
  • هندوانه
  • انواع توت قرمز
  • مقدار کمی در بادام زمینی

دوز مصرف رسوراترول

دوزهای زیر در تحقیقات علمی مورد مطالعه قرار گرفته است :

  • جلوگیری از ابتلا به کرونا : خوردن مشتقات انگورهای قرمز می توانند روزانه نیاز شما را به این ماده برطرف سازند، خوردن 5 تا 10 عدد مویز انگور قرمز برای پیشگیری کافیست.
  • در زمان ابتلا به کرونا : در شرایط ابتلا به بیماری کرونا بسته به میزان التهاب دوز میتواند افزایش یابد، بسته به نظر پزشک دوز مصرف مشخص می شود، رزوراترول برند اسکوارد پانصد میلی گرمی تولید امریکا در درمان بیماران بیمارستان امام رضا شهرستان سیرجان نتایج مطلوبی داشته است. (منبع وب سایت دانشگاه علوم پزشکی سیرجان)
  • برای آلرژی های فصلی (تب یونجه) : دو بار از اسپری بینی حاوی رزوراترول 0.1٪ داخل هر سوراخ بینی سه بار در روز بمدت 4 هفته اسپری کنید.
  • برای کاهش وزن : 500 میلی گرم یا کمتر رسوراترول روزانه به مدت 3 ماه یا بیشتر.

لازم بذکر است برای فعال شدن اثر رزوراترول باید آن را با ویتامین سی مصرف کنید، برای اطلاعات بیشتر در مورد میزان مصرف ویتامین C این مقاله را مطالعه کنید.

سایر موارد استفاده و اثربخشی؟

رزوراترول می تواند در درمان امراض زیر نیز موثر باشد :

  • تب یونجه؛ استفاده از اسپری بینی حاوی رزوراترول سه بار در روز و به مدت 4 هفته باعث کاهش علائم آلرژی در بزرگسالان مبتلا به آلرژی فصلی می شود. به نظر می رسد استفاده از اسپری بینی حاوی رزوراترول و بتاگلوکانس سه بار در روز به مدت 2 ماه باعث کاهش علائم آلرژی در کودکان مبتلا به آلرژی فصلی نیز می شود.
  • چاقی؛ برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف این ماده می تواند باعث کاهش وزن در بزرگسالان چاق شود.
  • بیماری قلبی؛ به نظر می رسد افرادی که مقادیر بیشتری رزوراترول در رژیم غذایی مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که مقادیر کمتری مصرف می کنند، کمتر در معرض خطر بیماری های قلبی قرار دارند. همچنین، به نظر نمی رسد مصرف رزوراترول از طریق دهان باعث بهبود سطح کلسترول یا چربی خون به نام تری گلیسیرید در افراد در معرض خطر بیماری قلبی شود.
  • آکنه؛ تحقیقات اولیه نشان می دهد استفاده از ژل حاوی رزوراترول به مدت 60 روز بر روی صورت از شدت آکنه می کاهد.
  • کاهش مهارت های حافظه و تفکر که به طور معمول با افزایش سن رخ می دهد؛ برخی تحقیقات اولیه نشان می دهد که رزوراترول ممکن است مهارت های فکری و حافظه را در زنان پس از یائسگی بهبود بخشد. اما تحقیقات دیگر نشان می دهد که رسوراترول که در دوزهای بالاتر یا برای مدت طولانی تری تجویز می شود ، حافظه یا مهارت های تفکر را در بزرگسالان سالم بهبود نمی بخشد.
  • سرطان؛ به نظر می رسد افرادی که مقادیر بیشتری رسوراترول در رژیم غذایی مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که مقادیر کمتری مصرف می کنند ، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند.
  • دیابت؛ برخی تحقیقات نشان می دهند که رزوراترول کنترل قند خون را در افراد دیابتی بهبود می بخشد. این ماده ممکن است فقط در بیمارانی که سطح قند خون آنها کنترل نشده است ، به کاهش قند خون کمک کند. برای تأیید نیاز به تحقیقات بیشتری است.
  • آسیب کلیه در افراد دیابتی (نفروپاتی دیابتی)؛ تحقیقات اولیه نشان می دهند که مصرف رزوراترول با داروی لوزارتان می تواند برخی از اقدامات آسیب کلیه را در افراد مبتلا به نفروپاتی دیابتی بهبود بخشد.
  • بیماری ریوی که تنفس را دشوارتر می کند (بیماری انسدادی مزمن ریوی یا COPD)؛ تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف یک محصول ترکیبی حاوی رسوراترول، ویتامین C، روی و فلاونوئیدها کمی سرفه و تولید مخاط در افراد مبتلا به COPD را کاهش می دهد.
  • آرتروز؛ تحقیقات اولیه نشان می دهند که افزودن رزوراترول به درمان های رایج برای آرتروز زانو ممکن است درد، عملکرد و سفتی را بیش از درمان های استاندارد بهبود بخشد.
  • بهبود یک روش پزشکی به نام دیالیز صفاقی؛ تحقیقات اولیه نشان می دهند که رزوراترول ممکن است باعث شود فیلتر خون در افرادی که دیالیز صفاقی دارند سریعتر انجام شود.
  • اختلال هورمونی که باعث بزرگ شدن تخمدان همراه با کیست (سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS) می شود؛ تحقیقات اولیه نشان می دهد که رزوراترول باعث کاهش تستوسترون در زنان مبتلا به PCOS می شود.
  • جلوگیری از پیری پوست.
  • آرتریت روماتوئید (RA) ؛ به نظر می رسد مصرف رسوراترول همراه با داروها برای RA تعداد مفاصل دردناک و متورم را کاهش می دهد.

اثرات و عوارض جانبی رسوراترول

هنگام مصرف از راه دهان: رزوراترول هنگام استفاده در مقادیر موجود در غذاها، به احتمال زیاد ایمن است. در صورت مصرف دوزهای حداکثر 1500 میلی گرم در روز تا حداکثر 3 ماه ، رزوراترول احتمالاً ایمن است. دوزهای بالاتر تا 2000-3000 میلی گرم در روز به مدت 6-2 ماه با خیال راحت استفاده شده است. با این حال این دوزهای بالاتر رزوراترول به احتمال زیاد مشکلات معده ایجاد می کند.

هشدارهای مصرف

  • بارداری و شیردهی: رزوراترول در مقادیری که در بعضی از غذاها وجود دارد ، به احتمال زیاد ایمن است. با این حال ، در دوران بارداری و شیردهی ، منبع رزوراترول مهم است. رسوراترول در پوست انگور ، آب انگور ، ش*ر*ا*ب و سایر منابع غذایی یافت می شود. در دوران بارداری و شیردهی نباید از ش*ر*ا*ب به عنوان منبع رسوراترول استفاده شود.
  • کودکان: رزوراترول در کودکان که حداکثر تا 2 ماه در سوراخ های بینی پاشیده می شود احتمالاً ایمن است.
  • اختلالات خونریزی: رزوراترول ممکن است لخته شدن خون را کند و خطر خونریزی را در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی افزایش دهد.
  • شرایط حساس به هورمون: مانند سرطان پستان، سرطان رحم، سرطان تخمدان، آندومتریوز یا فیبروم رحم مصرف این ماده ممکن است مانند استروژن عمل کند. اگر شرایطی دارید که ممکن است در اثر قرار گرفتن در معرض استروژن بدتر شود ، از رسوراترول استفاده نکنید.
  • جراحی: رزوراترول ممکن است خطر خونریزی را در حین و بعد از عمل افزایش دهد. حداقل 2 هفته قبل از جراحی برنامه استفاده از این ماده را متوقف کنید.

تداخلات دارویی :

داروهایی که لخته شدن خون را کند می کنند (داروهای ضد انعقاد / ضد پلاکت) که با RESVERATROL تداخل می کنند.

رزوراترول ممکن است لخته شدن خون را کند کند. مصرف این ماده همراه با داروهایی که لخته شدن آنها نیز کنند است ممکن است احتمال کبودی و خونریزی را افزایش دهد. برخی از داروها که لخته شدن خون را کند می کنند : شامل آسپیرین ، کلوپیدوگرل (پلاویکس) ، دیکلوفناک (ولتارن ، کاتافلام ، دیگران) ، ایبوپروفن (ادویل ، موترین ، دیگران) ، ناپروکسن (آناپروکس ، ناپروسین ، دیگران) ، دالتپارین (فراگمین) ، انوکساپارین (لوونوکس) هپارین ، وارفارین (کومادین) و غیره.

داروهای تغییر یافته توسط کبد (بسترهای سیتوکروم P450 3A4 (CYP3A4)) با RESVERATROL تداخل می کنند
برخی از داروها توسط کبد تغییر کرده و تجزیه می شوند. رزوراترول ممکن است سرعت تجزیه برخی از داروها در کبد را کاهش دهد. مصرف این ماده همراه با برخی از داروها که توسط کبد تجزیه می شوند ، می تواند اثرات و عوارض جانبی برخی داروها را افزایش دهد. قبل از مصرف رسوراترول ، در صورت استفاده از داروهای تغییر یافته توسط کبد ، با پزشک خود صحبت کنید. برخی از داروهای تغییر یافته توسط کبد شامل لوواستاتین (Mevacor) ، کتوکونازول (Nizoral) ، ایتراکونازول (Sporanox) ، فکسوفنادین (Allegra) ، تریازولام (Halcion) و غیره است.
(منبع این بخش از مقاله)

سخن آخر :

از اینکه تا انتهای یک دیگر از مقالات پزشکی و سلامت مجله پروماگ با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم، تالیف این مقاله از منابع معتبر علمی و براساس نتایج تحقیقات سرکار خانم دکتر معصومه محمدپور استادیار دانشگاه محقق در زمینه ویروس کرونا انجام شده است، امیدواریم با رعایت نکات فوق در این پیک کرونا از ابتلا به این بیماری مصون بمانید.


پیشنهاد مجله پروماگ جهت مطالعه بیشتر :

‫18 دیدگاه ها

  1. من به شخصه از محصولی استفاده کردم که سرشار از رزوراترول بود که باعث کنترل قند خونم، رفع اگزما و بالا رفتن سطح انرژی بدنم شد،

    این محصول باعث برطرف شدن تیرویئد کم کار دخترم و بهبود سندرم پای بیقرار پیشرفته یکی از دوستانم، در مواردی هم باعث برطرف شدن سندروم روده‌ی تحریک پذیر، رفع میگرن شد، که خودم به شخصه شاهدش بودم

    خلاصه رزوراترول فوق‌العاده است

    ممنون و سپاس از مقاله عالی و اگاهی بخشی تون

    شاد و پیروز باشید

  2. من شخصا برای خودم و مادرم استفاده کردم واقعا جواب میده ، به مطالب این مقاله اهمیت بدید

  3. آقا خدا خیرشون نده مدرسه ها رو باز کردن کرونا شد بلای جان خانواده ها اومیکرون خیلی بده سریع منتشر میشه حواستون باشه

  4. یک بحث جالب قطعا ارزش اظهار نظر را دارد
    من فکر می کنم که رزوراترول با توجه به رفرنس هایی که داده شده است و نتایج حاصل می تواند در آینده علم پزشکی بسیار کارآمدتر باشد

  5. مچکرم که در مورد رزوراترول چیست و
    چگونه می تواند ما را در برابر برخی بیمارها از جمله کرونا مصون نماید این مقاله مفید را نوشتید

  6. ممنون از مقاله خوبتون من زندگیمو مدیون خانم دکتر محمدپور هستم ایشون با تجویز و بکار بردن همین رزوراترول جون من و خیلی های دیگه رو نجات دادند.

  7. ضمن عرض سلام و خسته نباشید جا دارد از شما به جهت نشر مطالب این مقاله و مخصوصا سرکار خانم دکتر معصومه محمدپور بابت زحمات بیدریغ ایشان در ضمینه کرونا تشکر و قدردانی نمایم و اگر از ایشان به عنوان یک فرشته نجات و نابغه قرن یاد کنم گزافه نگفته ام و همیشه مدیون محبتهای این فرشته عزیز هستم و آرامش امروز خود را مدیون تلاشهای شبانه روزی خانم دکتر مهربان و دلسوز میدانم ،همیشه در قلب ما هستی خانم دکتر محمدپور.

    1. سلام ؛
      باتشکر از شما دوست عزیز و گرامی، بله بسیاری از بیماران کرونا سلامتی خود را مدیون ایشان و سایر همکاران هستند، امیدواریم همیشه سلامت و پاینده باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا