دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

سلامت

هر آنچه باید در مورد روغن حیوانی بدانید!

روغن حیوانی یا روغن زرد یکی از بهترین روغن‌های خوراکی است که احتمالا در مورد عطر و طعم بی‌نظیر آن شنیده‌اید. در مورد روغن حیوانی نکات مهمی وجود دارد که لازم است هر کسی قبل از اقدام به خرید آن، به این نکات توجه کند؛ از جمله اینکه چند مدل روغن حیوانی داریم و هر کدام چه ویژگی‌هایی دارند یا اینکه روغن حیوانی را باید چگونه نگهداری کنیم تا ماندگاری آن بیشتر شود. ما در این مقاله قصد داریم به این نکات اساسی اشاره کنیم.

انواع روغن حیوانی

روغن حیوانی طی چند مرحله از شیر گاو یا گوسفند به دست می‌آید و در سه نوع مختلف در بازار موجود است.

  • روغن حیوانی گاوی:اگر برای تهیه روغن حیوانی از شیر گاو استفاده شود، روغن گاوی به دست می‌آید.
  • روغن حیوانی گوسفندی:اگر روغن حیوانی از شیر گوسفند تولید شود، روغن گوسفندی حاصل می‌شود.
  • روغن حیوانی مخلوط:گاهی برای تولید روغن حیوانی، روغن گاوی و گوسفندی را به نسبت‌های مختلف با هم ترکیب می‌کنند. به روغنی که در این حالت به دست می‌آید، روغن مخلوط گفته می‌شود.

تفاوت روغن حیوانی گاوی، گوسفندی و مخلوط

اکنون که با انواع روغن حیوانی آشنا شدید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که این سه روغن چه تفاوت‌هایی با یک دیگر دارند. این روغن‌ها از جنبه‌های زیر با هم متفاوتند:

نوشته های مشابه

تفاوت سه روغن حیوانی از نظر عطر و طعم

از میان سه مدل روغن حیوانی، روغن گوسفندی بیش‌ترین عطر و طعم را دارد. در مقابل این روغن، روغن گاوی قرار می‌گیرد که دارای عطر و طعمی ملایم می‌باشد. روغن حیوانی مخلوط نیز از نظر میزان عطر و طعم، بین دو روغن قبلی قرار می‌گیرد. متناسب با اینکه برای تولید این روغن، روغن گاوی و گوسفندی با چه نسبتی با یک‌دیگر ترکیب شده باشند، عطر و طعم روغن مخلوط به یکی از آن دو نزدیک‌تر است.

تفاوت سه روغن حیوانی از نظر طبع

روغن گاوی برخلاف شیر و گوشت گاو که سردی هستند، دارای طبع گرم است. در مقابل روغن گوسفندی برخلاف شیر و گوشت گوسفند که گرمی هستند، طبع سردی دارد. روغن حیوانی مخلوط هم که ترکیبی از روغن گاوی و گوسفندی است، دارای مزاج معتدل می‌باشد.

تفاوت سه روغن حیوانی از نظر رنگ و غلظت

روغن حیوانی گوسفندی متمایل به سفید بوده و در دمای اتاق از دو روغن دیگر شل‌تر است. رنگ روغن حیوانی گاوی زرد پررنگ بوده و غلظت آن در دمای اتاق نسبت به دو روغن دیگر بیش‌تر است. روغن مخلوط نیز غلظتی بین دو روغن دیگر دارد و رنگ آن زردپررنگ می‌باشد.

تفاوت روغن حیوانی

 

تفاوت سه روغن حیوانی از نظر قیمت

قیمت روغن حیوانی گوسفندی به دلیل کمیاب بودن شیر گوسفند که در تهیه آن به کار می‌رود، نسبت به دو روغن دیگر بیش‌تر است. روغن حیوانی گاوی از دو روغن دیگر ارزان‌تر بوده و قیمت روغن مخلوط نیز بین دو روغن قبلی قرار می‌گیرد.

کدام روغن حیوانی بهتر است؟

همان طوری که در بالا توضیح دادیم، هر یک از روغن‌های حیوانی خصوصیات منحصر به فردی دارند. انتخاب روغن حیوانی کاملا به ذائقه و طبع شما بستگی دارد و گران‌تر بودن روغن گوسفندی، دلیلی بر بهتر بودن آن نیست.
ممکن است شما عطر و طعم تند و تیز روغن گوسفندی را نپسندید و روغن گاوی برایتان بهتر باشد. و یا ممکن است در انتخابتان، بر اساس طبع خود روغنی را ترجیح دهید که با مزاجتان سازگارتر باشد.
اگر برای بار اول است که می‌خواهید روغن حیوانی خریداری کنید و نمی‌دانید کدام روغن بیشتر باب میل شماست، پیشنهاد ما به شما این است که روغن حیوانی مخلوط بخرید؛ اگر عطر و طعم آن به نظرتان زیاد بود، دفعه بعد روغن گاوی را بخرید و اگر تمایل داشتید که عطر و طعم بیشتری را تجربه کنید، روغن گوسفندی بخرید. البته شاید روغن مخلوط دقیقاً همان روغنی باشد که دنبال آن هستید.

در ایران روغن حیوانی استان کرمانشاه از مکان‌های دیگر بهتر است. شما می‌توانید برای تهیه روغن کرمانشاهی اصل با کیفیت عالی، به فروشگاه‌های معتبر مانند درکام مراجعه کنید و متناسب با سلیقه خود، هر یک از سه روغن حیوانی را که دوست دارید، سفارش دهید.

روغن حیوانی را باید کجا و در چه ظرفی نگهداری کرد تا ماندگاری آن بیش‌تر شود؟

بهترین ظرف برای نگهداری روغن حیوانی، خیک است که از پوست گوسفند ساخته می‌شود و عشایر روغن خود را درون آن نگهداری می‌کنند. از آن جایی که امکان دسترسی به خیک برای اکثر افراد وجود ندارد، می‌توان به جای آن از ظروف حلبی، شیشه‌ای و یا روحی استفاده کرد. دقت داشته باشید که ظروف پلاستیکی برای نگهداری روغن حیوانی مناسب نیستند.

بهتر است روغن حیوانی را به خصوص در فصول گرم، در جای خشک و خنک مانند کابینت یا یخچال نگهداری کنید. به این موضوع توجه داشته باشید که اگر روغن را درون یخچال نگهداری می‌کنید، حتما بعد از هر بار استفاده، درب آن را محکم ببندید در غیر این صورت از عطر و طعم آن کاسته می‌شود.


پیشنهاد پروماگ جهت مطالعه بیشتر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا