دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

پزشکی

کاردرمانی چیست، چه مزایا و کاربردی دارد؟

در اکثر کشور ها، کاردرمانی در مجموعه ی خدمات توانبخشی قرار دارد. بیمارانی که دارای مشکلات جسمانی و یا روانی هستند به واسطه ی این گرایش از پزشکی، تحت مداخله درمانی قرار می گیرند. در مواردی که بیماران توان مراجعه به مراکز درمانی را ندارند، هوم ویزیت سبب آسودگی آنان شده و درمانگران آقا و خانم برای انجام خدمات، به خانه‌ی بیمار اعزام می‌شوند.

در مرکز توانبخشی تمامی فعالیت‌های کاردرمانگران تحت نظارت و با مجوز وزارت بهداشت و نظام پزشکی صورت می‌گیرد. هرروزه کارشناسان مرکز برای گرفتن شرح‌حال دقیق و هماهنگی پیرامون درخواست‌های جدید، با همراهان بیمار تماس می‌گیرند. هدف از این تماس‌ها، انجام خدمات درمانی و مراقبتی مطابق انتظارات همراه بیمار است و در این موارد، همکاران مجموعه می‌توانند مناسب‌ترین کاردرمانگر را با توجه به شرایط بیمار، برای او در نظر بگیرند.

کاردرمانی

یکی از پراهمیت‌ترین اقدامات در زمینه ی توانبخشی، کاردرمانی است. توانبخشی شامل گرایش‌های متعدد دیگری نظیر فیزیوتراپی، سنجش شنوایی و گفتار درمانی است. تمامی این شاخه‌ها به جهت آسودگی بیماران به وجود آمده‌اند و سبب می‌شوند که بیمار علاوه بر رنج بیماری، مجبور به تحمل سختی رفت‌وآمد در مراکز شلوغ نباشند. استفاده از توانبخشی و کار درمانی در منزل باعث می‌شود که بیمار با انجام فعالیت‌های درمانی روزانه بتواند به مرحله‌ای برسد که فعالیت‌های روزمره ی خود را با سهولت بیشتری انجام داده و نقش موثرتری در زندگی‌اش ایفا کند.

نوشته های مشابه

سالمندان و یا افرادی که از بیماری‌های مخصوص سالمندی، اختلالات رشدی و بیماری‌های جسمی و روانی رنج می‌برند، به واسطه ی این مداخلات درمانی می‌توانند امور روزانه‌ی خود را مستقلاً و با کمترین کمک از سوی اطرافیان به انجام برسانند.

در حال حاضر در سراسر دنیا افراد با مشکلات اسکلتی عضلانی مختلفی درگیر هستند. فعالیت های توانبخشی در درمان این عارضه ها نتایج قابل قبولی را کسب نموده است. کاردرمانی در منزل سعی دارد تا با استفاده از ورزش ها و فعالیت های متعدد کوچک، میزان استقلال بیماران را بالا برده و وابستگی آنان را به حداقل برساند تا بتوانند به‌طور موثر به فعالیت های روزانه‌ی خود بپردازند.

فواید و نتایج مثبت کاردرمانی

 فواید و نتایج مثبت کاردرمانی

برای بیماران سنین مختلف، از کودک تا سالمند می توان از کاردرمانی استفاده کرد و شاهد نتایج مثبت آن بود. کودکان می‌توانند با استفاده از این راهکار و روش ها به توانایی، مهارت و رشد مناسب دست پیدا کرده و در باقی عمر، این قابلیت ها را در خود حفظ نمایند.

کاردرمانی، نتایج مثبت متعددی به همراه دارد که به مهم‌ترین این موارد می‌پردازیم:

  • تقویت حافظه
  • توسعه ی مهارت های فردی برای انجام وظایف روزانه
  • بهبود تمرکز و توجه
  • به اوج رساندن کارایی فردی
  • درک بهتر محیط
  • ارتقا سطح سلامت در جامعه
  • بهبود عملکرد فردی و افزایش استقلال
  • یادگیری مهارت های تعادلی
  • جلوگیری از رشد بیماری
  • افزایش قوای عضلانی
  • کاهش مشکلات فردی
  • عوض کردن الگوهای غلط حرکتی
  • رشد مهارت ها در سه بعد حسی، حرکتی و عاطفی
  • کسب مهارت های لازم برای زندگی روزمره

موارد ذکر شده جزو مهم ترین دغدغه های بیماران هستند. این توانایی ها در زندگی همه ی افراد همواره لازم و ضروری بوده است. زمانی که فردی با بیماری درگیر است و از نبود این مهارت ها و ویژگی ها رنج می برد، کاردرمانی در منزل می تواند به رشد او کمک کرده و احساس ارزشمندی را به او بازگرداند. در حالتی با این اختلالات به عنوان یک مسئله ی قابل درمان برخورد شود، می توان با مداخلات برنامه ریزی شده و هم‌چنین تلاش خود فرد، او را به زندگی عادی بازگرداند. گفتاردرمانی در منزل نیز می‌تواند با کار درمانی همراه شده و نتایج بهتری را به ارمغان آورد.

کار درمانی جسمی برای بزرگسالان

کار درمانی جسمی برای بزرگسالان

بزرگسالانی که به واسطه ی مشکلات نورولوژیک یا ارتوپدیک دچار اختلال حرکتی شده اند، نیازمند این درمان هستند. هدف از کاردرمانی برای این افراد، رشد مهارت های جسمانی و حرکتی و افزایش توانایی فرد است تا به استقلال لازم برای زندگی روزمره دست پیدا کند. این افراد می‌توانند فرآیند کاردرمانی را در منزل و یا کلینیک درمانی طی کنند. این موضوع به توانایی بیمار و صلاح‌دید کاردرمانگر وابسته است. کاردرمانی بزرگسالان در موارد متعددی کاربرد دارد که به آنها اشاره می‌کنیم:

  • کار درمانی برای بیماری روماتیسم
  • کار درمانی برای سکته‌ی مغزی
  • کار درمانی برای ضایعات نخاعی
  • کار درمانی برای ضربه‌ی مغزی
  • کار درمانی برای بیماری پارکینسون
  • کار درمانی برای بیماری MS

کار درمانی برای سکته مغزی

یکی از رایج ترین بیماری ها در بین مردم، مخصوصاً سالمندان، سکته مغزی است. سکته ی مغزی ممکن است به دلایل متعددی بروز پیدا کند. افزایش قند خون، فشار خون بالا و استرس زیاد، بخشی از این عوامل دردسر ساز هستند. فردی که دچار سکته ی مغزی می‌شود با مشکلات حرکتی روبرو خواهد شد.

 زمانی که شرایط فرد، بعد از بروز سکته ی مغزی به ثبات می‌رسد اقدامات کاردرمانی آغاز می‌شود. در این مورد کاردرمانی توان عضلانی فرد را تقویت کرده و سبب می‌شود فرد مجدداً بتواند توانایی حرکتی خود را به دست آورده و از زخم بستر و کوتاهی عضلات جلوگیری شود.

 بهترین زمان برای شروع اقدامات کار درمانی در سکته ی مغزی، 6 ماه اول بعد از بروز این عارضه است که فرد می‌تواند با سرعت بیشتری بهبود پیدا کند. همچنان بعد از 6 ماه نیز بهبود این افراد امکان پذیر است. یکی از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر بهبود بیمار، کیفیت خدمات کاردرمانی است که به نوعی می‌تواند سرعت بهبود و میزان آن را مشخص کند.

کار درمانی ضربه مغزی و ضایعات نخاعی

 کار درمانی ضربه مغزی و ضایعات نخاعی

گاهی اوقات براثر تصادف و یا حوادث غیرمترقبه، سیستم عصبی با آسیب و اختلالاتی روبرو می‌شود. عوارض این آسیب ها می‌توانند به واسطه ی مشکلات شدید حرکتی نمود پیدا کنند. موثر ترین درمان برای این افراد، استفاده از کاردرمانی ویژه ی عارضه نخاعی است. کاردرمانی با استفاده از شیوه های درمانی مخصوص، به تقویت قوای عضلانی فرد می‌پردازد و سعی می‌کند تا از کوتاهی عضلات و زمین‌گیر شدن و زخم بستر جلوگیری کند. برای درمان افرادی که دچار ضایعه نخاعی شده‌اند می‌توان از وسایل کمک کننده نیز استفاده کرد. وسایل کمک درمانی بیمار، توسط کاردرمانگر و فیزیوتراپیست تجویز می‌شود.

کاردرمانی افراد درگیر با عارضه ی ضربه مغزی، دارای یک روند علمی و سلسله مراتب مشخص است که در نهایت به رشد قوای فرد می انجامد. ضربه ی مغزی به سیستم عصبی مرکزی آسیب وارد کرده و سبب بروز اختلالات شناختی و حرکتی می‌شود. شدت، نوع و ناحیه ی بروز اختلال، به محل و شدت آسیب دیدگی مرتبط می شود. آسیب به هر قسمت از مغز می‌تواند منجر به بروز اختلال خاصی شود. آزمایشات پاراکلینیکی به کاردرمانگر کمک می کند تا بتواند ریشه ی مشکلات بیمار را شناسایی کرده و به شکل موثری برای آن برنامه ریزی درمانی انجام دهد.

 کار درمانی بیماری های پیش‌رونده

پارکینسون، ام اس و ALS جزو بیماری هایی هستند که موجب افت توانمندی های فرد بیمار می شوند. کاردرمانی یکی از بهترین مداخلات درمانی برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری ها است. کاردرمانی برای بیماری های پیش رونده، جزئی از خدمات متداول و کاربردی کار درمانی برای بزرگسالان است. برای این گروه از بیماری ها، کار درمانی علاوه بر کند کردن روند رشد بیماری می تواند سبب متوقف شدن آن شود و در نتیجه توانایی و قوای فرد را به او بازگرداند. کاردرمانگر در صورت صلاحدید، برای این بیماران وسایل کمک درمانی مخصوص تجویز می کند تا درمان با سهولت بیشتری پیش رود.

کاردرمانی ارتوپدی

برای درمان شکستگی ها و مشکلات ارتوپدی، روش ها و تجهیزات مخصوصی وجود دارد که کاردرمانگر از آن ها استفاده می کند. کاردرمانی به واسطه ی این شیوه های درمانی سعی در کاهش درد، افزایش قوای عضلانی و افزایش دامنه ی حرکتی بیمار دارد. رایج ترین خدمات کاردرمانی ارتوپدی بدین شرح می باشد:

  • کار درمانی شکستگی دست
  • کار درمانی شکستگی پا
  • کار درمانی شکستگی لگن

کاردرمانی دیسک کمر و کمر درد

کاردرمانی دیسک کمر و کمر درد

بروز عارضه ی دیسک کمر و کمر درد می تواند عملکرد فرد را به شدت تحت تاثیرات منفی خود قرار دهد. بیمارانی که به تنگی کانال نخاعی دچار شده اند، با تجویز و دستور پزشک می توانند از خدمات کاردرمانی بهره مند شوند. کاردرمانی برای این بیماران می تواند از آسیب به نخاع جلوگیری کند. در این موارد کیفیت انجام شیوه های درمانی توسط کاردرمانگر، نقش مهمی در بهبود بیمار دارد.

هزینه کاردرمانی در منزل

بیماران ساکن تهران با توجه به نوع بیماری و تعداد جلسات درمانی لازم، باید طبق تعرفه هزینه مشخصی را پرداخت نمایند. مرکز توانبخشی ایرانیان تلاش کرده است تا به‌واسطه ی حضور کاردرمانگران ماهر و با تجربه، خدمات درمانی با کیفیت را با کمترین هزینه برای بیماران تدارک ببیند. یکی از مزایای خدمات ارائه شده توسط مرکز توانبخشی ایرانیان این است که هزینه کاردرمانی در منزل، در تمامی نقاط شهر تهران دارای تعرفه یکسان است. برای اطلاع از نوع خدمات و تعرفه آنها می توانید با ما تماس حاصل نمایید.


پیشنهاد مجله پروماگ جهت مطالعه بیشتر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا