مدیریت خشم به چه معناست؟ چگونه باید عصبانیت خود را کنترل کنیم؟
موضوع این مقاله خشم است و ما در پی آنیم، راههایی برای کنترل خشم به شما پیشنهاد دهیم. خشم، احساسی ست که حتما آن را تجربه کردهاید و بالطبع حتما با خشم دیگران روبرو شدهاید. خوب است بدانید که خشم یک احساس و واکنش طبیعی در انسان است که میتواند به علتهای مختلف بروز پیدا کند. احساس خشم، همانطور که نباید به صورت افسارگیسخته و کنترلنشده بروز پیدا کند، نباید نادیده نیز گرفته شود و به اصطلاح فرو خورده شود؛ بلکه احساس خشم ، باید به شکل مهارشده و کنترلشدهای نمایان شود. در ادامه همراه بخش آموزش وبسایت پروماگ باشید:
منشاء بروز خشم چیست؟
احساس خشم ، ممکن است بر اساس رخدادهای بیرونی یا درونی، در انسان پدید آید. به عنوان مثال، رعایت نکردن حق تقدم شما در صف، یک اتفاق بیرونی ست که باعث بروز خشم در شما خواهد شد. البته همیشه دیگران نیستند که باعث بروز خشم در شما خواهند شد، بلکه خودتان نیز، بر اثر فکر کردن به مشکلات یا خاطرات ناراحتکننده که در گذشته تجربه کردهاید، میتوانید باعث بروز خشم در خودتان شوید.
در هر صورت، عامل بروز خشم چه درونی باشد چه بیرونی، بر اثر علتی پدید میآید. با این وجود، خشم یک واکنش و مکانیسم دفاعی ست که باعث می شود برخی هورمونها و مواد شیمیایی در بدن شما آزاد شده و در پی آن فشار خون، نبض، ضربان قلب و هورمونهای انرژی دهندهی خون افزایش یابد، تا شما توان مبارزه با شرایط خطرناک را داشته باشید. خشم در واقع، راهی طبیعی برای دفاع انسان محسوب میشود و اگر از حد آن تجاوز نکند، برای حیات ما اجباری ست.
- راهنمای کاهش مصرف آب در آشپزخانه برای صرفه جویی در مبلغ قبض آبشهریور 19, 1403
اما اگر شما همیشه عادت به خشمگین شدن داشته باشید و بدن شما همواره در حال اضطراب و آمادهباش باشد، این شرایط میتواند برای سلامت روان و جسم شما آسیبرسان باشد.
روشهای ابراز عصبانیت:
ابراز خشم به صورت پرخاشگرانه:
برخی افراد، خشم را به صورت پرخاشگرانه و افسارگیسخه ابراز میکنند که قطعا این کار میتواند عواقب سوء به دنبال داشته باشد. در این روش، فرد خشمگین سعی میکند به خود و دیگران آسیب برساند تا بدین وسیله، خشم خود را فروکش نماید.
ابراز عصبانیت به صورت منفعلانه:
برخی دیگر از افراد با خشمی که گریبانشان را گرفته، رفتاری منفعلانه در پیش میگیرند و سعی میکنند خود را نسبت به مسائل پیرامون، بیاعتنا و منفعل نشان دهند. این روش هم اگر چه در ظاهر، مملو از آرامش به نظر میرسد، اما حتما به فرد آسیب خواهد زد.
کنترل خشم و ابراز صحیح آن:
روش دیگری که افراد حرفهای در برابر خشم اتخاذ میکنند، کنترل درونی آن و ابراز آن به روش صحیح و کنترل شده است. از آنجا که خشم، احساسی کاملا طبیعی در انسان است، فروخوردن آن، میتواند فرد را با مشکلات جدی که حتی نیازمند مداخلات روانشناسانه باشد، مواجه سازد. بنابراین، بهترین روش برای مدیریت خشم ، بروز آن به شکل مهارشده و کنترلشده است که در ادامه بیشتر با آن، آشنا خواهیم شد.
روشهایی برای کنترل و مدیریت خشم :
همانطور که اشاره شد، بهترین روش با برخورد عصبانیت، مدیریت و کنترل آن است.
- یک لیوان آب سرد بنوشید. این روش یکی از قدیمیترین روشهای مقابله با خشم است.
- اگر همیشه خشمگین میشوید، ورزش کنید. ورزش کردن یکی از روشهای موثر برای کنترل خشم و عصبانیت است و باعث میشود ذهن و جسم شما آرامتر شود. پیادهروی مکرر به مدت 30 دقیقه در روز یکی از بهترین راهها، برای آرامش اعصاب و کنترل و مدیریت خشم در دراز مدت است.
- همانطور که نوشیدن آب سرد، میتواند در کاهش خشم موثر باشد، گرفتن دوش آب ولرم هم میتواند در مهار خشم و عصبانیت تاثیر داشته باشد.
- اگر عادت دارید که زیاد خشمگین میشوید، خشمگین نشدن را تمرین کنید. هنگام بروز خشم و عصبانیت به این مساله فکر کنید که شما با خود قرار گذاشتهاید که خشم خود را مهار کنید.
- به اطرافیان خود فکر کنید، خصوصا زمانی که کودکی در اطراف شماست، توجه کنید که چهرهی خشمگین شما تا چه حد میتواند برای او ترسناک و استرسزا باشد.
- هنگام عصبانیت ، نفس عمیق بکشید و دم و بازدمهای مکرر و عمیق داشته باشید.
- همواره به یاد داشته باشید که خشم شما تا چه حد میتواند برای خودتان و دیگران آسیبزا باشد.
- اگر فکر کردن به گذشته شما را خشمگین میکند، سعی کنید در زمان حال زندگی کنید و مدام خاطرات گذشته را برای خود مرور نکنید.
- اگر فکر میکنید خشم خود را نمیتوانید کنترل کنید، محل را ترک کنید.
- اگر به طور مکرر خشم بر شما غلبه دارد، حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
سخن پایانی:
کنترل و مدیریت خشم از شما، انسان معقولتری خواهد ساخت. به یاد داشته باشید، کسانی که چهرهی عصبانی و خشمناک شما را دیدهاند، سخت میتوانند آن را از ذهن خود پاک کنند. کنترل و مدیریت خشم ، میتواند به سلامت روحی و جسمی شما فایده برساند، بدون آنکه احساس طبیعی خود را نادیده بگیرید.
سیما گودرزی هستم و از شما بابت همراهی با وبسایت پروماگ سپاسگزارم. امیدوارم این محتوا برایتان سودمند و مفید واقع شده باشد.
مقالات مرتبط را بخوانید:
- اصلیترین دلایل تصادفات رانندگی ؛ چگونه از بروز تصادف جلوگیری کنیم؟
- افکار منفی چگونه در ذهن پدید می آیند و خوابمان را آشفته میسازند؟ راه هایی برای مبارزه با افکار
- خطای شناختی چیست؟ بررسی دوازده خطای شناختی که باعث بروز تصمیمات اشتباه در ما می
- آموزش جنسی به کودکان ، چرا و چگونه باید صورت گیرد؟روش آموزش مسائل جنسی به کودکان!
- تعریف خشم و عصبانیت